U okviru druge faze projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ realizovan je projekat “Izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa u partnerskoj MZ Donji Zagoni“ koji je, od strane građana koji žive u Mjesnoj zajednici Donji Zagoni, izdefinisan kao prioritetan na forumu građana održanom tokom 2022. godine.

U sklopu gore spomenutog projekta je izgrađena nova teretana na otvorenom sa sedam sprava za vježbanje. Kroz projekat su, takođe, omogućeni uslovi za aktivnije uključenje mladih u promociju zdravnih navika i aktivnijeg stila života. Ukupna vrijednost projekta iznosi 32.563,44 KM (od čega su 30% donatorska sredstva, a 70% i troškovi PDV-a predstavljaju učešće Grada Bijeljina).

U ime Gradske uprave, Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Grada Bijeljina koordinira projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ koji ima za cilj da unaprijedi rad mjesnih zajednica, kako bi direktno uticale na lokalni razvoj kroz povećanje učešća građana u definisanju prioriteta lokalne zajednice, kao i njihovo uključivanje u rad mjesnih zajednica i rješavanje lokalnih potreba.

Navedeni projekat je zajednički projekat Vlade Švajcarske i Švedske, a sprovodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini u partnerstvu sa Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Vladom Brčko distrikta BiH, Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Federalnim ministarstvom pravde, i oba entitetska Saveza opština i gradova.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име