Đorđe Milićević, načelnik Opštine Šamac je potvrdio da je interventnom mjerom iz budžeta isplaćeno 40.000KM za 40 vlasnika najoštećenijih individualnih objekata.

-Na osnovu informacija sa terena, utvrđivanjem stvarnog stanja od strane Komisije za procjenu štete na objektima i njihovog izvještaja, Opština Šamac je interventnom mjerom iz budžeta isplatila 40.000KM za 40 vlasnika najoštećenijih individualnih objekata kojima je krovna konstrukcija u potpunosti ili u najvećem dijelu oštećena, te isti su neuslovni za život, izjavio je Milićević.

-Izvještajem Štaba za vanredne situacije biće precizno navedeni podaci o preduzetim interventnim mjerama i licima koja su obuhvaćena istim, kaže Milićević, nastavljajući da su kombinivane ekipe radnika JP „Slobodna zona“ Šamac i TVSJ Šamac su do sada po prijavama izvršile deset intervencija na individualno-stambenim objektima socijalno-ugroženih kategorija i onih građana koji su stari, nemoćni, žive sami i nemaju drugi vid pomoći.

Milićević napominje da se prijave i dalje mogu podnositi svakim radnim danom do 15 časova na kontakt telefon 054/611-637.

-Zaključno sa današnjim danom zaprimljeno je 1 060 prijava štete na stambenim objektima i 450 prijava štete kada je riječ o poljoprivrednim dobrima, rekao je Milićević.

-Opština Šamac je dodatno pojačala broj članova unutar komisija, tako da je na terenu angažovano 26 radnika opštinske uprave s ciljem što bržeg i efikasnijeg djelovanja na terenu.

Nakon sprovedenog popisa štete, Komisija će sačiniti izvještaj o ukupnoj šteti na području opštine Šamac, te će sve prijave sa pratećom dokumentacijom proslijediti Vladi Republike Srpske i drugim nadležnim institucijama, s ciljem da se zatraži pomoć na ublažavanju posljedica prouzrokovanih olujnim nevremenom, zaključio je načelnik Opštine Šamac Đorđe Milićević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име