Bijeljinski Radnik je završio desetodnevne pripreme na Jahorini i vratio se u Semberiju gdje će polako privesti spremanje kraju i početi takmičarski ciklus utakmicom protiv Slavije u prvom kolu. 

Trener Radnika, Velibor Đurić, zadovoljan je urađenim na olimpijskoj ljepotici, a imao je samo riječi hvale za domaćine.

– Odradili smo stvarno dobar posao na Jahorini. Deset dana kvalitetnog rada je iza nas. Imali smo sve što nam je bilo potrebno na raspolaganju. Želio bih i da se zahvalim ljubaznom osoblju hotela „Vučko“, kao i predsjedniku Romanije, Marku Blagojeviću, koji nam je omogućio da dva treninga odradimo na njihovom terenu na Palama, govori nam Velibor Đurić na početku razgovora.

Radnik je odigrao tri utakmice tokom ove faze priprema, i u sve tri ostvario pobjede. Protiv Famosa iz Vojkovića su slavili 1:0, Unisa su dobili 2:0, a Famosa iz Hrasnice pred polazak kući 2:1.

– Bilo je dosta dobrih stvari, ali bilo je i onih kojima nisam zadovoljan i na čemu moramo još raditi do početka sezone. Dosta je ekipa promijenjena, gotovo polovina igrača od prošle sezone je otišla, isto toliko došlo i treba vremena da se sve to posloži. Nepovoljna situacija su i neke povrede koje smo imali, Stjepanović će pauzirati narednu sedmicu-dvije, Despotović je protiv Famosa iz Vojkovića u prvoj utakmici dobio upalu pete i nije trenirao, Kruz isto još narednih nekoliko dana pauzira. Ali, sve u svemu bile su ovo tri jako kvalitetne provjere za nas.

A, kada je kod novih igrača prelazni rok je manje-više za Radnika završen.

– Zadovoljan sam onim što smo uradili. Što se nas tiče mi smo završili sa dovođenjem igrača, eventualno ako se pojavi neki mladi fudbaler, bonus, za kojeg znamo da nam može donijeti kvalitet onda ćemo reagovati i dovesti ga. Popunjeni smo uglavnom na svim pozicijama i sa te strane smo spremni za prvenstvo.

Kada je riječ o prvenstvu, Radnik u novu sezonu Prve lige Republike Srpske ulazi sa visokim ambicijama.

– Iskreno, naše ambicije su visoke i želimo da se uključimo u borbu za prvo mjesto i Premijer ligu. Očekujem veliku borbu. Liga je dosta teška, duga. Želimo što bolje da odigramo ovaj prvi dio sezone gdje ćemo nastojati da iskoristimo više utakmica na domaćem terenu. Očekujem da nam Rudar bude najveći konkurent, kao i mi, i oni su jači nego prošle sezone i imaju premijerligaške ambicije, Slavija naravno, koja mislim isto da je jača nego prošle sezone i ako kvalitetno krenu u sezonu, sigurno da je sve moguće, Laktaše ne treba otpisati, a uvijek je tu i neka od ekipa koja iskoči iz sjene, tako da je za očekivati veliku borbu.

Radnik za sada nema potvrđenu generalku za vikend, ali će po svemu sudeći to biti dobojska Sloga jer bi njena utakmica 2. kola Premijer lige protiv Željezničara trebala biti odložena.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sportdc.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име