Po ko zna koji put, jedan od najpoznatijih brendova Republike Srpske, eminentna firma TRB još jednom je osvjetlala obraz. Sad već po navici, pokazali su dominaciju na još jednom sajmu, ovog puta u Istanbulu.

Stručni magazin EDR sa sjedištem u Francuskoj piše o proizvodu Tehničkog remonta Bratunac pištolju RS9 Vampir, navodeći njegove specifikacije i ne skrivajući svoje oduševljenje nakon što su imali priliku da testiraju pištolj na poligonima najuspješnije kompanije namjenske industrije u Republici Srpskoj navodeći da je novi pištolj lak za rukovanje i dobro izbalansiran, omogućava brzo oslobađanje i dobru preciznost čak i za neobučene strijelce.

U nastavku teksta magazin EDR otkriva da je TRB pronašao ekskluzivnog agenta za distribuciju pištolja na civilnom tržištu i da je u toku proces dobijanja dozvola za plasman na tržište Sjedinjenih Američkih Država, gdje vlada veliko interesovanje za proizvode ove kompanije.

Tehnički remont Bratunac zbog povećanja tržišta povećao je svoje kapacitete i trenutna proizvodnja na godišnjem nivou iznosi oko 30.000 pištolja, a uspjehom koji se očekuje da bi TRB trebao ostvariti na tržištu Sjedinjenih Američkih Država očekuje se dodatno povećanje proizvodnje.

Traženi u svijetu, ali ne i u Banjaluci

Uspjeh i rezultati na svjetskom tržištu ne znače ništa za određene ljude u Republici Srpskoj. Grad Banja Luka je raspisala render koji se odnosi na oružje – pištolje, šest komada, te municiju za pištolj. S obzirom da se nabavka vrši za područje BiH, Republike Srpske, a TRB je jedini proizvođač pištolja u BiH, smatralo se da bi logičan slijed bio da tenderski zahtjevi budu takvi da se ovoj kompaniji ne isključuju pravo učešća, a sve vodeći se logikom da kupujemo domaće proizvode.

Iz TRB-a su istakli da tehničke specifikacije navedene u tenderu jasno impliciraju da jedino pištolj proizvođača “HS produkt” iz Hrvatske odgovara zahtjevima.

Na pitanja naše redakcije zašto je jedina kompanija iz Republike Srpske koja se bavi proizvodnjom oružja ostala isključena mogućnost učestvovanja u javnoj nabavci iz GU Banja Luka ostali su nijemi i do okončanja teksta nisu odgovorili na naše pitanje.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nacional.live

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име