Tradicionalna manifestacija „Kotlić kod Točka“ okuplja veliki broj Semberaca i njihovih gostiju iz svih krajeva  regije i Evrope.

Na manifestaciji bude nezaboravno druženje, “takmičenje“ ali se na trenutak i zaborave svakodnevne obaveze.

Nažalost ove godine se neće održati osma tradicionalna manifestacija u Gornjem Dragaljevcu “Kotlić kod Točka“.

Razlog, pojava Afričke kuge svinja u Semberiji.

-Zbog situacije i činjenice da je Gornji Dragaljevac bio najveće žarište i da se prvi slučaj virusa „Afričke kuge svinja“ pojavio u našem selu odlučili smo da ove godine preskočimo organizaciju manifestacije „Kotlić kod Točka“, saopštili su za Dešavanja u Bijeljini organizatori ove manifestacije.

Dalje navode da je strašna činjenica da je u Gornjem Dragaljevcu eutanazirano oko 95 % svinja i da je virus i dalje aktuelan i da smo prvi u Semberiji pogođeni ovom pošasti.

Organizatori manifestacije naglašavaju da su se poslednjih dana u javnosti pojavile informacije kako je „Kotlić kod Točka“ premješten na drugu lokaciju te iste demantuju.

-„Točak“ je na istoj lokaciji od doba Rimljana, iz izvora Točak teče najhladnija voda u Semberiji, tu lokaciju ne može niko i ništa zamjeniti. „Kotlić kod Točka“ je postao brend Semberije, a tako će biti i ubuduće, kažu organizatori.

-Saosjećamo se sa našim ljudima pogođenim ovom strašnom kugom. Narode Semberije i okruženja vidimo se dogodine kod „Točka“, poručuju organizatori manifestacije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име