PED Majevica je proteklog vikenda u periodu od četvrtka 20.7. do nedjelje 23.7. po treći put organizovalo kampovanje u kanjonu Drine na jezeru Perućac, u mjestu Klotjevac.

Za ta četiri dana u kampu se družilo više od 40 ljudi., a kao i svake godine atmosfera u kampu je bila fenomenalna, kuvali su se juneći repovi, vojnički pasulj, roštilj, pripremali uštipci, našlo se i jedno janje pečeno, šale i pjesme je bilo tokom čitavog trajanja kampa.

Cilj kampa je bilo druženje, tako da planinarenje nije bilo u prvom planu ali je opet većina planinara posjetila zidine starog grada Klotjevac.

Imali smo i jednog vrijednog planinara koji se u nedjelju popeo od jezera do vidikovca Ljutica, savladavši preko 1100 metara kumulativnog uspona.

Grupa planinara je u noći četvrtak/petak otišla na Bijele Vode da gore dočeka izlazak sunca uz fenomenalan pogled na kanjon Drine.

Subota je bila rezervisana za vožnju čamcem, pa smo se u grupama od desetak planinara vozili čamcem do Crnog Potoka, mjesta gdje je prije izgradnje brane kanjon Drine bio najdublji.

Ulazili smo čamcem do samog mjesta gdje se potok uliva u jezero, i gazili po ledenom potoku, te bi se imalo još dosta pisati, ali teško je četiri dana takve atmosfere i provoda sažeti u jednu objavu.

Na kraju, posebne pohvale od strane svih planinara idu domaćinima, UG Stari Grad Klotjevac u ime kojih kampom upravljaju naši divni domaćini Enisa i Aziz Halilović.

I ove godine su se potrudili da nam boravak u kampu ostane u nezaboravnom sjećanju.

S naše strane možemo još dodati da svim zainteresovanim planinarskim društvima toplo preporučujemo da ih posjete i borave bilo u objektu koji ima kapacitet da primi 8 osoba, ili da kampuju na prelijepom mjestu na obali jezera.

Za sve informacije možete se direktno njima obratiti, ili nama pa da vam iz prve ruke prenesemo utiske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име