Minić: Vlada će donijeti konkretne mjere u vezi sa štetom od nevremena

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić izjavio je danas da će Vlada donijeti konkretne mjere u vezi sa štetom nastalom na poljoprivrednim usjevima u nedavnom nevremenu i apelovao da se tržni centri u Srpskoj uključe u otkup domaćeg povrća.

Nakon što je sa gradonačelnikom Laktaša Miroslavom Bojićem posjetio poljoprivredna imanja na kojima je u nevremenu pričinjena velika materijalna šteta na usjevima i na stambenim objektima, Minić je rekao da se nikada do sada nije desilo da Vlada nije odreagovala na štetu, te da će i ovaj put to učiniti na osnovu informacije koje prikupi na terenu.

On je naveo da će svi poljoprivredni proizvođači koji budu obnavljali plastenike u smislu nabavke najlona moći da ostvare podsticaj u idućoj godini kada će, kako je istakao, maksimalno biti favorizovane kapitalne investicije, tekuća prizvodnja i sve što se odnosi na očuvanje domaće proizvodnje, dok će neke druge mjere biti smanjene.

Minić je rekao da postoji određena opstrukcija kod osiguranja usjeva od osiguravajućih kuća u smislu uslova i premije osiguranja.

– Podržavam prijedlog da se Vlada Republike Srpske maksimalno uključi u priču o osiguranju nekih kapitalnih objekata, javnih ustanova, preduzeća i građana – istakao je Minić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име