BIJELJINA: Policijska uprava traži od grada da riješi saobraćajnu infrastrukturu u Sremskoj ulici

Datum:

Share post:

Policijska uprava Bijeljina traži od nadležnih u lokalnoj upravi da u Sremskoj ulici preduzmu mjere na rješavanju saobraćajne infrastrukture zbog ugrožene bezbjednosti građana. Koncentracija više tržnih centara i novoizgrađenih stambenih blokova u ovom dijelu grada, nije pratila i odgovorajuća putna infrastruktura, a stambeno-poslovni objekti se na ovoj lokaciji i dalje grade. Šta policija traži, a šta gradska uprava uopšte može da preduzme?

Emir Osmić, komandir PS za bezbijednost saobraćaja PU Bijeljina, ističe da su predlagali da se uradi treća traka u Sremskoj ulici, ali do dana današnjeg ništa nije urađeno.

Treću traku policija je predlagala i za Kruševačku ulicu, koja vodi do velikih stambenih naselja Intergaj i Koviljuše.

– Takođe imamo problem između Sremske i ulice Cara Uroša koja vodi preko platoa benzinske pumpe. Svake godine mi šaljemo prijedlog mjera gradskoj skupštini, većina tih mjera bude usvojena, ali ne i realizovana, kaže Osmić.

Od postojećeg idejnog rješenja za Sremsku ulicu Gradska uprava je odustala, jer su u međuvremenu napravljeni novi poslovno-stambeni objekti, kaže Predrag Petričević, načelnik odjeljenja za stambeno-komunalne poslove uprave grada Bijeljina.

– Planiramo da preko zime uradimo novi projekat kako bi ga realizovali naredne godine, rekao je Petričević.

Tržni centri Bingo, Tom, Oktan, Mihajlović, uskoro i novi mega marketi, naselje Intergaj, stambeni blokovi u izgradnji – sve je to koncentrisano na uskoj relaciji sa jedne i sa druge strane Sremske ulice.

Putna infrastruktura je ostala ista – saobraćajni kolaps posledica je neplanske izgradnje i zahtijeva biznisa.

Bliže se praznici i potrošačka euforija raste. Za očekivati je da se saobraćaj u Sremskoj ulici samo komplikuje i povećava rizik od saobraćajnih nezgoda.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.rs

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zvezda je ponovo šampion Srbije: Olajinka i Šerif ovjerili 35. titulu prvaka

Crvena zvezda je šampion Srbije sedmi put u nizu! Četiri kola prije kraja Superlige, tim Vladana Milojevića je...

Branislav Borenović uputio čestitke Milošu Vučeviću „Uvjeren sam da će SAVLADATI SVE IZAZOVE, a da će Srbija nastaviti putem napretka i razvoja“

Upućujem iskrene čestitke g. Milošu Vučeviću povodom izbora na poziciju predsjednika Vlade Republike Srbije. Rekao je ovo na društvenoj...

OTKAZANI BROJNI LETOVI Snažno nevrijeme ponovo zahvatilo Dubai

Najveći grad Ujedinjenih Arapskih Emirata Dubai ponovo je zahvatio pljusak, a avio-kompanija Emirejts bila je prinuđena da otkaže...

Episkop Fotije: NEKA BUDE VOLJA TVOJA (Veliki Četvrtak)

Na Sveti i Veliki Četvrtak sveti oci, koji su dobro uredili preuzeto od svetih apostola, svetih i Božanskih...