Predrag Jović

Na danas održanoj 18. sjednici Vijeća ministara Bosne i Hercegovine raspravljalo se o 33 tačke Dnevnog reda. Jedna od tačaka je i Prijedlog za imenovanje direktora i savjetnika direktora Uprave Bosne i Hercegovine za zaštitu zdravlja bilja.

Na mjesto direktora Uprave BiH za zaštitu zdravlja bilja imenovan je Predrag Jović iz Bijeljine, trenutno poljoprivredni inspektor u Gradskoj upravi Grada Bijeljina i bivši zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH.

Biografija:

Predrag Jović rođen je 25.04.1971. u Bijeljini. Osnovnu i srednju školu završio u Bijeljini, a Poljoprivredni fakultet u Beogradu.

Od 1997. do 2004. bavio se privatnim biznisom, a od 2004. do 2005. radio kao profesor u srednjoj Poljoprivrednoj školi u Bijeljini.

Nakon iskustva u srednjoj školi, odnosno, od 2005. godine radio je u administrativnoj službi grada Bijeljine kao poljoprivredni inspektor, a zatim je 2009. godine imenovan za načelnika Odjeljenja za privredu i poljoprivredu.

Parlamentarna skupština BiH u aprilu 2015. god imenovala ga je za zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH.

Obavljao i dužnost zamjenika gradonačelnika Bijeljine.

Jović posjeduje sertifikat menadžer kvaliteta sistema upravljanja bezbjednošću hrane ISO 22000;2005

Kada je riječ o sportu, Predrag Jović je od 2011. do 2015 godine bio predsjednik Upravnog odbora „FK Radnik“ Bijeljina.

Profesionalno se bavio odbojkom od 1985. do 2001. godine i igrao u klubovima OK „Radnik“ Bijeljina, OK „Crvena zvezda“ Beograd, VBC „Volero“ Cirih, OK „Mladost“ Zemun, OK „Železničar“ Beograd.

Oženjen, otac četvoro djece.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име