Lomljenjem slavkog kolača i odavanjem počasti poginulim braniocima Semberije, Gradski odbor Srpske demokratske stranke Bijeljina, proslavio je danas krsnu slavu – Petrovdan.

Srpska demokratska stranka je od devedesetih godina štitila interese srpskog naroda na ovim prostorima rekao je povjerenik gradskog odbora SDS-a Bijeljina Ljubiša Petrović, čestitajući krsnu slavu svim članovima i simpatizerima stranke.

„Vječna iskra SDS-a će vječno i gorjeti. Ona će zajedno živjeti sa srpskim narodom, zato što je SDS kao najstarija državotvorna stranka u RS, zajedno sa narodom u pokretu i borbi i stvorila i odbranila Republiku Srpsku. „, rekao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović koji je ujedno i povjerenik za GO SDS Bijeljina.

SDS je osnovan na Petrovdan 12. jula 1990. godine, kao posljednja formirana nacionalna stranka na prostoru tadašnje BiH i kao reakcija na prijeteće procese nastale pred raspad bivše Јugoslavije. Orašanin ističe da je u ovim današnjim izazovnim vremenima, potrebno prvenstveno sačuvati RS u okviru Dejtonskog mirovnog sporazuma, unapređivati je ekonomski i politički i  jačati njen ugled.

’’Svim članovima SDs čestitam krsnu slavu Petrovdan jer je ona u duhu hrišćanstva, danas sa radošću lomimo i krsni kolač, palimo krsnu svijeću i uzimamo slavsko žito’’, rekao je Petrović.

’’Iako je danas u Bijeljini vanredno stanje moram reći da će iskra SDS vječno goriti’’, ponovo je naglasio Petrović.

Petrović kaže da će ta iskra vječno goriti sa srpskim narodom jer je SDS najstarija državotvorna stranka u Republici Srpskoj, stvorili su je borac do borca brat do brata.

’’SDS sa svojim narodom ide putem svetosavlja i pravde, a u ovoj državi se može i mora živjeti sa vladavinom prava’’, nastavlja Petrović.

Lomljenju slavskog kolača u Sabornom hramu, prethodilo je polaganja vijenaca i cvijeća na spomenik poginulim braniocima Semberije i spomenik Kralju Petru I Karađorđeviću na gradskom Trgu.

’’Da smo živi i zdravi zajedno sa našim narodom i da nam vječno živi naša Srpska demokratska stranka’’, zaključio je Petrović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име