U Bijeljini otvorena Kancelarija za mlade (foto)

Datum:

Share post:

Omladinski savjet Republike Srpske dobio je danas na korištenje Kancelariju u Centru za kulturu ”Semberija” u Bijeljini, u kojoj će mladi moći da se sastaju, razmjenjuju ideje i rade na projektima.  

Šef Odsjeka za obrazovanje i nauku, nevladine organizacije, omladinu i porodičnu zaštitu Grada Bijeljina Ljubica Mlađenović izrazila je zadovoljstvo što je, poslije Banjaluke i Trebinja, i Bijeljina dobila Kancelariju za mlade, istakavši da je Centar za kulturu idealno mjesto za okupljanje mladih.

“Kancelarija je data na raspolaganje Omladinskom savjetu RS, a uloga Grada Bijeljina je da prati rad Kancelarije. Vjerujem da će, iako je sićušan, ovaj prostor biti stalno ispunjen mladim ljudima. Naravno, njima će na raspolaganju biti sve prostorije koje im budu potrebne, a ono što je najznačajnije je da se oni okupljaju i da njihove aktivnosti budu redovne”, istakla je Mlađenovićeva.

Ljubica Mlađenović
Ona je naglasila da će Omladinski savjet, koji je finansiran od Ministarstva porodice, omladine i sporta RS, imati mogućnost da konkuriše sa projektima i provodi aktivnosti od značaja za mlade u Bijeljini.

Čaln Upravnog odbora RS ispred regije Bijeljina Aleksandar Gligorić rekao je da, pošto je Omladinski savjet Bijeljine, kako je rekao, neslavno završio, nije postojala želja da se formira organizaciju pod tim imenom, nego je, uz pomoć Ministarstva porodice, omladine i sporta  i Grada Bijeljina, formirana Kancelariju, jedna od tri u RS za mlade.

Aleksandar Gligorić

“Trenutno imamo potpisan memorandum sa 10 omladinskih organizacija iz Grada Bijeljina, a u planu je i proširenje saradnje. Planiramo da radimo projekte, a kao Kancelarija imamo sve predispozicije da konkurišemo na projekte veće vrijednosti”, istakao je Gligorić.

On je napomenuo da je mladima u Bijeljini, između ostalog, potreban prostor za njihove aktivnosti, te istakao da će  sarađivati sa Gradom Bijeljina i raditi projekte čija realizacija će uticati na poboljšanje položaja i uslova za mlade u gradu.

Prema njegovim riječima, Omladinski savjet RS, kada je riječ o ovoj godini, ima 1.8000 mladih iz raznih organizacija, a Omladinski savjet Bijeljine okuplja oko 30 madih ljudi, koji volontiraju.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

ĐURĐEVIĆ: Neka praznik nad praznicima donese u naše domove radost duhovnog ispunjenja i vjeru u neprolaznost i vječnu obnovu života

Čestitka predsjednika Skupštine Aleksandra Đurđevića povodom najradosnijeg pravoslavnog praznika Vaskrsa:  "Neka praznik nad praznicima donese u naše domove radost...

LYKOS BALKAN METALS: Pomoć za 20 socijalno ugroženih porodica iz Tuzle (foto)

Predstavnici kompanije "Lykos Balkan Metals" realizovali su danas još jednu aktivnost humanitarnog karaktera, u Tuzli. Na molbu Eparhije...

Zašto ne treba piti kafu odmah poslije jela

Mnogi ljudi uživaju u kafi nakon obroka. Stručnjaci tvrde da to nije dobro. Kafa nakon jela isprva pokazuje svoje...

Velika Subota – ISPRAZNI GROBOVE RASPETI (foto)

NJegovo Preosveštenstvo Episkop zvorničko-tuzlanski g. Fotije služio je danas, na Veliku Subotu, svetu arhijerejsku Liturgiju u hramu Svetog...