Semberija bi uskoro mogla ostati bez 25 ambulanti porodične medicine, zbog 620 hiljada duga Gradske uprave bijeljinskom Domu zdravlja, piše RTRS.

U ovoj godini budžetom je predviđeno 730 hiljada za potrebe obavljanja zdravstvene djelatnosti na primarnom nivou zdravstvene zaštite, do sada je uplaćena samo januarska tranša.

Iako je pripremljen ugovor o regulisanju međusobnih odnosa, do danas nije potpisan. Sedamdeset hiljada građana registrovano je u 53 tima porodične medicine Bijeljinskog Doma zdravlja. Uskoro bi više hiljada pacijenata uglavnom u sesoskim područjima moglo ostati bez porodičnog ljekara. Razlog je 620 hiljada duga Gradske uprave Domu zdravlja za održavanje ambulanti porodične medicine.

Ako u skorije vrijeme iz gradske kase novac ne bude uplaćen na račun bijeljinskog Doma zdravlja cijenu će platiti pacijenti.

– Neke ambulante koje bi možda imale potrebu da se svakodnevno odlazi u te ambulante da ljekar i medicinsko osoblje budu prisutni će se zbog ovakvog odnosa gradske uprave biti svedeno na jednu posjetu ljekara sedmično – ističe načelnica Službe porodične medicine Bojana Plaksić Dokić.

Skupština grada donijela je odluku na osnovu koje Gradska uprava i Dom zdravlja treba da potpišu Ugovor o regulisanju međusobnih odnosa. Ugovor je spreman, ali trenutno sakuplja prašinu.

– Taj ugovor radili smo zajedno i predstavnici Gradske uprave i naše ustanove i nije bilo nikakvih problema i svi smo se jednoglasno složili i čak je bilo i na njihovu inicijativu – dodaje pomoćnica direktora za finansije Doma zdravlja Bijeljina Gordana Mitrović.

Otežano poslovanje bijeljinskog Doma zdravlja pacijenti još uvijek ne osjećaju.

Sve navode rukovodstva bijeljinskog Doma zdravlja željeli smo provjeriti u Gradskoj upravi, ali i ovaj put nismo dobili odgovor.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.tv

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име