U Republiku Srpsku su danas stigla srpska djeca sa Kosova i Metohije u okviru projekta „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“ koji se organizuje jedanaesti put.

Djeca sa Kosmeta stigla u Republiku Srpsku - Foto: RTRS

Djeca sa Kosmeta stigla u Republiku SrpskuFoto: RTRS

Više od 800 učenika i prosvjetnih radnika iz 40 osnovnih škola na Kosmetu dolazi u Srpsku u organizaciji banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

Djeca sa Kosmeta stigla u Republiku Srpsku

Djeca sa Kosmeta stigla u Republiku Srpsku

Djeca su danas stigla u Etno-selo Stanišići u Bijeljini.

Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov reko je da će sutra u Andrićgradu biti dočekano još oko 250 djece iz Parteša, Pasjana, Novog Brda, Šilova, Vitine, Zvečana i Leposavića, koja će biti smještena sedam dana kod vršnjaka na Sokocu, u Istočnom Novom Sarajevu, Istočnoj Ilidži, Nevesinju i Trebinju.

On je istakao da Srbi u Republici Srpskoj brinu za svoj narod na Kosovu i Metohiji, te da je ovo na neki način dokaz da nisu sami i da imaju prijatelje.

– Djeca sa Kosova i Metohije družiće se sedam dana sa svojim vršnjacima i uživaće u slobodi Republike Srpske koju nemaju u južnoj srpskoj pokrajini – rekao je Arlov.

On je dodao da je veza Republike Srpske i Kosova i Metohija čvrsta i da su zato ovaj projekat i nazvali „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“.

– Želimo im dobrodošlicu, a mališanima koji danas odlaze srećan put na Kosovo i Metohiju i da ih dočeka mir – dodao je Arlov. 

Djeca sa Kosmeta koja su došla danas biće gosti kod porodica svojih vršnjaka u 14 gradova i opština, u zapadnom dijelu Srpske i Semberiji, a djeca koja sutra stižu u Andrićgrad biće smještena u istočnom dijelu Republike Srpske i Hercegovini.

Djeca sa Kosmeta stigla u Republiku Srpsku

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име