“VODE SRPSKE“: Usaglašeni prijedlozi za UREĐENJE DRINE kod Pavlovića mosta

Datum:

Share post:

Na sastanku Zajedničke komisije Srbije i Republike Srpske usaglašen je niz konkretnih zaključaka i prijedloga za uređenje korita rijeke Drine, posebno u dijelu uzvodno od Pavlovića mosta kod Bijeljine, s ciljem povećanja proticajnog profila i sprečavanja erozije obala, saopšteno je danas iz Javne ustanove “Vode Srpske”.
 

Kako se navodi, time bi se povećao protok rijeke Drine u slučaju nadolazećih velikih voda, odnosno smanjio obim izlivanja i plavljenja naselja i poljoprivrednih površina sa obje strane Drine.


 

Usvojeni zaključci sa konkretnim prijedlozima rješenja, putem nadležnih ministarstava biće proslijeđeni na razmatranje i odobrenje vladama Republike Srpske i Srbije.

U Beogradu je juče održan sastanak Zajedničke komisije u okviru Sporazuma o saradnji u oblasti integralnog upravljanja vodama donjeg toka rijeke Drine.

Ovom prilikom analiziran je rad Zajedničke komisije u prethodnom periodu i konstatovano da je po potpisanom sporazumu postignut visok nivo saradnje između Srbije i Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VLADIMIR MILIĆEVIĆ – dvije decenije sinonim za odbojku u Bijeljini (foto)

U Bijeljinu je došao daleke 2000 godine iz Niša u kojem je igrao za OK "Niš". Uz jednu...

Čestitke od kolega Dešavanja u Bijeljini

Поштовани, Редакција портала Дешавања у Бијељини Вам честита највећи и најрадоснији хришћански празник Васкрс уз традиционални хришћански поздрав ХРИСТОС...

Vaskršnja čestitka SDS Semberija

Hristos vaskrse – Vaistinu vaskrse! “U ime rukovodstva, članstva i simpatizera SDS Semberija i u svoje lično ime, upućujemo ...

DODIK: Svi naši praznici upućuju na porodične vrijednosti koje nas okupljaju

Povodom najvećeg hrišćanskog praznika - Vaskrsenja Gospoda Isusa Hrista, upućujem srdačne čestitke Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju,...