PONIŠTENA DOKTORSKA DISERTACIJA ministra u Vladi Srbije – riječ o PLAGIJATU (video)

Datum:

Share post:

Rektor Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović saopštila je da će doktorska disertacija ministra finansija Siniše Malog biti poništena jer je Odbor za profesionalnu etiku utvrdio da je riječ o plagijatu.

– Odbor za profesionalnu etiku utvrdio je da postoje elementi akademske nečestitosti u izradi doktorske disertacije kandidata Siniše Malog i shodno tome je donio odluku da se poništi odluka Nastavno-naučnog vijeća Fakulteta organizacionih nauka (FON) – navela je Popovićeva i dodala da je odluka ovog odbora, koji je stručno tijelo Univerziteta, konačna.

Popovićeva je za RTS rekla da je Odbor za profesionalnu etiku dao nalog da se postupi po odgovarajućem pravilniku i navela da se došlo do plagiranja, odnosno do preuzimanja tuđe intelektualne svojine, bez odgovarajućeg navođenja izvora.

Ona je navela da će dalji koraci dovesti do poništavanja doktorske disertacije.

– To je mera koja je praćena javnim oglašavanjem da je taj korak učinjen. To se oglašava na sednicama Univerziteta i fakulteta – rekla je Popovićeva.

Popovićeva je pojasnila je da je Mali 2011. godine odbranio tezu, ali da nije promovisan u doktora nauka.

– Diploma postoji, nije uručena i ne može biti uručena posle ove odluke Odbora za profesionalnu etiku – rekla je Popovićeva.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: blic.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zvezda je ponovo šampion Srbije: Olajinka i Šerif ovjerili 35. titulu prvaka

Crvena zvezda je šampion Srbije sedmi put u nizu! Četiri kola prije kraja Superlige, tim Vladana Milojevića je...

Branislav Borenović uputio čestitke Milošu Vučeviću „Uvjeren sam da će SAVLADATI SVE IZAZOVE, a da će Srbija nastaviti putem napretka i razvoja“

Upućujem iskrene čestitke g. Milošu Vučeviću povodom izbora na poziciju predsjednika Vlade Republike Srbije. Rekao je ovo na društvenoj...

OTKAZANI BROJNI LETOVI Snažno nevrijeme ponovo zahvatilo Dubai

Najveći grad Ujedinjenih Arapskih Emirata Dubai ponovo je zahvatio pljusak, a avio-kompanija Emirejts bila je prinuđena da otkaže...

Episkop Fotije: NEKA BUDE VOLJA TVOJA (Veliki Četvrtak)

Na Sveti i Veliki Četvrtak sveti oci, koji su dobro uredili preuzeto od svetih apostola, svetih i Božanskih...