MIODRAG STEVANOVIĆ: Postupak Mektića sraman

Datum:

Share post:

Bilo kakvo uvlačenje Boračke organizacije u učestvovanje u donošenju bilo kakve povelje Iliji Tamindžiji je, u najmanju ruku, neprimjereno i bezobrazno, jer je isključivo riječ o odluci političkog rukovodstva opštine Nevesinje, a cijepanje boračke knjižice od strane ministara bezbjednosti BiH i poslanika u Parlamentu BiH Dragana Mektića je sramno i treba da bude osuđeno od svih 140.000 članova BORS, rekao je za portal Dešavanja u Bijeljini predsjednik Gradske boračke organizacije u Bijeljini Miodrag Stevanović.
 
“Ono što javnost treba da zna povodom dešavanja u Nevesinju,  je da Boračka organizacija ni u čemu nije učestvovala, kada je riječ o bilo kakvoj nagradi, zahvalnice ili povelji  Iliji Tamindžiji. To je bila isključivo odluka političkog rukovodstva opštine Nevesinje, načelnika opštine i opštinskih odbornika”, izjavio je Stevanović.
 
Komentarišući čin Dragana Mektića, koji je ujedno i visoki funkcioner SDS,  Stevanović je  rekao da ne zna šta je Mektić  htio ovim činom da postigne i koga da impresionira, ali da to njemu služi na čast i da to nije stav najvećeg broja  članova BO.
 
“Onako cijepati knjižicu koja je svetinja i time pokazati nekakvo nejedinstvo, poniziti  BO, poniziti tolike ljude koji su učestvovali u ratu i baciti knjižicu na pod, u najmanju ruku je sramota”, naglasio je Stevanović.
 
Predsjednik Odbora ratnih vojnih invalida BORS Radan Ostojić, rekao je, da kada je riječ o samim organima BORS, još nije bilo sjednica i nije se zvanično raspravljalo o posljednjim dešavanjima u Nevesinju, ali da očekuje da će poslije sjednice Odbora invalida, Odbora porodica poginulih i sjednice Predsjedništva, u ponedjeljak, biti zauzet zvanični stav i izdato zvanično saopštenje.

Radan Ostojić

Govoreći kao član gradske Boračke organizacije u Bijeljini i u svoje ime, Ostojić je rekao da, kada je riječ o dešavanjima u Nevesinju, podržava zvanični stav koji je iznesen nakon sastanka regija opštinskih boračkih organizacija teritorije Hercegovine.

“Smatram da su najmjerodavnije i najpozvanije opštinske boračke organizacije sa teritorije Nevesinja da daju svoj sud, jer su one najbolje upoznate sa dešavanjima na prostoru Nevesinja, kako u ratu tako i sa poslijeratnim dešavanjima. S tim u vezi, zasjedala je regija opštinskih boračkih organizacija teritorije Hercegovine i oni su zauzeli svoj zvanični stav. Mi ovdje u Gradskoj boračkoj organizaciji Bijeljina i ja lično podržavamo ono što su naši saborci i članovi BO sa tog područja rekli  i saopštili”, rekao je Ostojić.

Kada je riječ o činu Mektića i njegovoj konfereciji za novinare, Ostojić smatra da svako ima pravo da bude nezadovoljan radom pojedinaca unutra BORS i određenim kadrovskim rješenjima, ali da niko nema pravo da poziva na rušenje BORS, koja je, ističe Ostojić, svetinja za 140.000 boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca.

“BORS je stvorena 1993. godine, da poslije Odbrambeno-otadžbinskog rata njeguje slobodarske tradicije srpskog naroda, da odaje počast našoj poginuloj braći, koji su dali svoje živote za stvaranje RS, da se sjećaju njihovog lika i djela i poklanjaju se njihovim sjenama, kao i da se bori za prava demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida, porodica poginulih boraca, kao i za očuvanje trajnog mira na ovim prostorima. Smatram da BORS kao institucija treba svakom borcu Oružanih snaga RS da bude neupitna i nešto što se ne može i ne smije dovoditi u kontekst ličnog interesa i političkog prepucavanja”, istakao je Ostojić.

Ostojić je naglasio da BORS sigurno neće dozvoliti da bude uvučena u bilo kakva politička prepucavanja, koja vode nejedinstvu i razdoru unutar boračke populacije.

Kao sramno i neprimjereno, Ostojić je naveo i to što se odavanje počasti, sjećanje na poginule borce, poklanjanje njihovim sjenama i služenje parastosa dovodi u kontekst jela i pića, i kako kaže, holesterola i triglicerida.

“Na takav način vrijeđaju se oni koji su svoje živote dali za RS i slobodu koju mi danas uživamo, a na isti način se vrijeđaju i njihove porodice. Takav čin zaslužuje svaku osudu”, istakao je Ostojić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 
 
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SDS: “Neizmirene obaveze su naslijeđene”

“Neizmirene obaveze su naslijeđene” Iz SDS objasnili zašto su na kraju prošle godine dugovali 319.608 KM Dug od 319.608...

PREMINUO general Aco Tomić

Preminuo je Aco Tomić, penzionisani general i bivši načelnik Uprave bezbednosti Vojske SRJ. Tomić je rođen je 6. januara 1948....

MARKOVIĆ: Donošenje Izbornog zakona RS bila još jedna predstava

Danas je Centralna izborna komisija BiH raspisala izbore i očekujem da će uskoro, kada se prijave za izbore...

LOPARE: Markovdan – slava hrama u Potraši (foto)

U selu Potraš kod Lopara povodom krsne slave hrama Svetog apostola i jevanđeliste Marka – Markovdana je služena...