Predstavnici Opštine Lopare su prisustvovali otvaranju Četvrte biciklističke rekreativne vožnje, duž staze „Via Majevica“ koja je danas organizovana u okviru projekta „Upoznaj Majevicu“.  Biciklističku vožnju je organizovala Kolacija za borbu protiv mržnje „Društvo bez predrasuda“, u saradnji sa Međuopštinskom radnom grupom Majevica. Koordinator projekta Enes Avdičević je izjavio da je na današnjoj vožnji  učestvovalo 50 biciklista, kako profesionalaca, tako i amatera u biciklizmu. Polazna tačka biciklističke vožnje je bila  Goduš. Biciklisti su dalje vozili kroz Sniježnicu, Priboj, Peljave, i Tobut.

„Danas smo prisustvovali otvaranju 4. biciklističke rekreativne vožnje koja je dio projekta „Upoznaj Majevicu“. Ovaj projekat je rezultat uspješne međuopštinske saradnje pet majevičkih opština.  Aktivnosti koje se sprovode u okviru projekta vode ka pomirenju i stvaranju boljeg ambijenta za život svih stanovnika Majevice“, rekao je Milenko Ristić, predsjednik Skupštine opštine Lopare.

Načelnik za privredu  u Loparama Željko Kerović je istakao da je cilj današnje vožnje promocija turizma na majevičkom području, međuentitetska saradnja, kao i razvoj ruralnih područja Majevice.

„Via Majevica“ je projekat međuopštinske i međuentiteske saradnje u koje su uključene opštine Lopare, Teočak, Sapna, Ugljevik i Čelić.  Glavni cilj projekta jeste saradnja navedenih opština u svrhu razvoja turizma i kulture na  prostoru Majevice.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име