Kompanija „Orao“ a.d. Bijeljina nedavno je bila domaćin eminentnih gostiju iz Slovenije u okviru bilateralnog projekta saradnje između Republike Slovenije i Bosne i Hercegovine. Prof. dr Damjan Klobcar i dipl. inž. Jaka Lavrih sa Mašinskog fakulteta u Ljubljani posjetili su kompaniju kako bi istražili i analizirali savremene tehnologije spajanja raznorodnih materijala koje se primjenjuju pri razvoju lakih konstrukcija.

Ovaj projekat, koji nosi naziv „Istraživanje i analiza savremenih tehnologija spajanja raznorodnih materijala“, ima za cilj promovisanje saradnje između privrede i univerziteta, kao i prezentovanje kapaciteta i mogućnosti zajedničke saradnje. Njegova realizacija se odvija na Mašinskom fakultetu u Istočnom Sarajevu, a rukovodilac projekta je prof. dr Biljana Marković.

Prof. dr Biljana Marković je bila domaćin gostima iz Slovenije tokom njihove posjete kompaniji „Orao“ a.d. Bijeljina, a stručnu podršku tokom posjete pružio je dipl. inž. Miodrag Divčić. Tom prilikom, istaknuta je važnost ovog istraživanja i potencijalne primjene rezultata u industriji lakih konstrukcija.

Kompanija „Orao“ a.d. Bijeljina je sa zadovoljstvom otvorila svoja vrata i pružila stručnu podršku u istraživanju savremenih tehnologija spajanja raznorodnih materijala. Njihova ekspertiza i iskustvo u proizvodnji i remontu turbomlaznih motora čini ih relevantnim partnerom za ovo istraživanje.

Projekat „Istraživanje i analiza savremenih tehnologija spajanja raznorodnih materijala“ predstavlja važan korak ka unapređenju tehnoloških mogućnosti i inovacija u oblasti lakih konstrukcija. Očekuje se da će rezultati ovog projekta imati pozitivan uticaj na avio industriju i druge sektore koji se oslanjaju na razvoj efikasnijih i ekološki prihvatljivijih konstrukcija.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име