Danas u 12.00 časova u Drinskoj ulici u Janji kod Bijeljine, građani Janje održali su mirne proteste kako bi ukazali na problem uništavanja asfalta kamionima privatnog preduzeća.

„Razlog našeg okupljanja je prolazak terentnih vozila firme „Bijeljina put“ koji voze šljunak pored Drine iz Janje i prolaze ulicom gdje je asfalt urađen prije par mjeseci. Zbog prekomjernog tereta, asfalt je već počeo da puca na određenim mjestima, a na dva mjesta su već pukle i vodovodne cijevi“, rekao je za portal Dešavanja u Bijeljini Sead Trnovac.

BIJELJINA: Danas protesti u Drinskoj ulici u Janji

Kako kaže Trnovac, prema dogovoru sa predsjednikom Savjeta mjesne zajednice Janja, našli su kompromisno rješenje da prazni kamioni prolaze tom ulicom, a puni pored kanala i da izlaze na lokalitetu Ljeskovca, Patkovače.

Sead Trnovac

„Firma se toga pridržavala do prošle subote. Od prošle subote, puni kamioni su krenuli ovuda da idu, ne znam iz kog razloga… Kako sam čuo, stanovništvo iz tog dijela… Ljeskovca i Patkovače se pobunilo što kamioni prolaze tuda, pa su zato promijenili put. Evo, već je to eskaliralo. Stotinu kamiona dnevno prođe ovuda. Inače, da napomenem, Drinska ulica je prije rekonstrukcije bila jedna od sigurno najlošijih ulica u 21. vijeku“, objasnio je Trnovac i dodao da su se građani spontano okupili i da su odlučni i jedinstveni da se ovo neće nadalje dozvoliti.

Trnovac kaže da je najveći problem što Gradska uprava nije postavila ograničenje tereta.

„Ovdje je problem do Gradske uprave koji nisu adekvatno saobraćajnim znakom uradili ograničenja tereta. Znak nije postavljen u ovoj ulici i sad je tu igra „gluvih telefona“ između određenih instanci. Gradska uprava mora da sprovede proceduru kako bi postavila znakove ograničenja tereta, a dok se to provede, asfalt će biti devastiran, jer će to sigurno potrajati mjesecima“, zaključio je Trnovac za Dešavanja u Bijeljini.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име