Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović sa svojim saradnicima je osmi dan na putu za Banjaluku na “Maršu časti za ozdravljenje Republike Srpske’’.

Tim povodom Petrović se oglasio na svom FB nalogu a post prenosimo u cijelosti:

Dan 8 – Zaboravljeni grad

Krećemo i danas gdje smo sinoć stali, a od jutros mi se usijao telefon, ljudi šalju poruke, javljajući da se izlio veliki broj bujičnih potoka i da im je voda ušla u dvorišta i kuće…

Poslao sam ekipe iz nadležnih odjeljenja za privredu, poljoprivredu i stambeno-komunalne poslove i Odsjeka za civilnu zaštitu da obiđu teren i ljude. Biće formirana komisija za procjenu štete kako bi Grad mogao pomoći ljudima koji su pretrpili najveću štetu i kako bi ista bila sanirana.

Grad će pomoći, ali se nameće pitanje dokle ćemo liječiti posljedice, a ne otklanjati uzrok?

Ekipa civilne zaštite će uraditi sve što je u njihovoj moći i nadležnosti da pomogne.

A mi pitamo direktorijum firme „Vode Srpske“: Radite li išta?

Parola tokom referenduma im je bila „sve stoji“, a ja kažem: „gospodo“, pa vi se nikada niste ni pokrenuli!

Šta je ova firma uradila za ovu zemlju izuzev bespravne eksploatacije šljunka u rijekama, izuzev sprovođenja sumnjivih javnih nabavki? Izuzev sticanja lične dobiti za rukovodeće?

Poslije epskih poplava 2010. i 2014. godine niko prstom mrdnuo nije, a koliko smo donacija dobili? Gdje su te pare završile? Gdje nam je Drinski nasip? Gdje nam je obnova i izgradnja kanala? Gdje nam je izgradnja mikroakumulacija u slivu? Šta ste uradili? Jedno veliko NIŠTA!

A vi narode i dalje ćutite, neka nas i dalje prave budalama, očigledno im dobro ide.

Kažu da ne znaju šta Bijeljini treba? Pa makar ste mogli znati da Bijeljina geografski leži kraj dvije velike rijeke Drine i Save i da je Semberija preživjela dva velika potopa u novijoj istoriji?

Sram vas bilo!

Današnje korake po kiši tabanamo da vam i ovako ukažemo da nam je potreban Drinski nasip, da nam je potrebno sređivanje riječnih korita, izgradnja kanala i njihovo održavanje, izgradnja brana, mikroakumulacija u slivu. Da je potrebno da počnete da radite konačno, jer do sada prstom mrdnuli niste!

Ispred Grada najavljujem da ćemo za sljedeću godinu u budžetu planirati subvencije za osiguravanje domaćinstava koja se nalaze u neposrednoj blizini vodotokova, da se osiguramo dok nadležni ne počnu da rade svoj posao!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име