Ekonomska škola u Bijeljini, ove godine imala je 129 maturana koji su ove sedmice proslavili svoje matursko veče. Kako ističu iz ove škole, zadovoljni su realizacijom školske 2022/2023.

„Ekonomska škola u Bijeljini svake druge školske godine upisuje šest razreda. Ove godine upisaćemo pet razreda i to dva odjeljenja poslovno-pravnog tehničara i po jedno odjeljenje ekonomskog, bankarskog i trgovačkog tehničara. Smatram da bismo mogli da upišemo i šesto odjeljenje, s obzirom na dosadašnje interesovanje i anketirane učenike devetih razreda koji su se najviše odlučivali za našu školu, ali zbog kapaciteta objekta, držaćemo se dosadašnje prakse. Moram da istaknem da do sada nismo imali problema sa upisom, tako da očekujem da ćemo i ove godine ostvariti plan i realizovati upis u punom kapacitetu“, rekao je za portal Dešavanja u Bijeljini direktor Ekonomske škole u Bijeljini i predsjednik Aktiva direktora srednjih škola Duško Đurić.

Ohrabrujući podatak je i to što ove godine deveti razred završava 925 učenika, što je za oko sto učenika više nego prethodne školske godine.

Prema njegovim riječima, na osnovu podataka sa tržišta obrazovanja i na osnovu podataka učenika koji su već završili Ekonomsku školu, veliki je procenat učenika koji su stekli zvanje u nekom od zanimanja iz oblasti ekonomije, ali da je i najviši procenat zaposlenih radnika u prošloj godini iz domena ekonomije, prava i trgovine, te im to daje za pravo da podrže ovaj plan upisa i u narednoj školskog godini.

„Ekonomska škola se potvrdila na tržištu obrazovanja zbog činjenice da obrazuje kvalitetan kadar koji, većinom, kasnije želi da nastavi školovanje. Po našim anketama za ovu školsku godinu, više od 50% učenika želi da nastavi svoje školovanje i ono što nas posebno raduje je činjenica da oni ne ostaju samo u spektru ekonomije, prava i trgovine, nego biraju i druge oblasti za obrazovanje – tu su i tehnički fakulteti, fakulteti društvenog smjera i slično. Mi dajemo stubove obrazovanju kako bi učenici to dalje koristili. Veliki je broj naših učenika koji svoje obrazovanje nastavlja na prestižnim univerzitetima, a dosta njih su i studenti generacije na fakultetima na kojima studiraju. Sve to ide u prilog da budem zadovoljan kvalitetom znanja koje mi produkujemo i daljim razvojem znanja učenika“, istakao je Đurić.

Posebnu radost im predstavlja što se učenici uvijek rado vraćaju u svoju školu, okupljaju se, održavaju čas sa svojim razrednim starješinom i na taj način slave godišnjice mature, te tu tradiciju održavaju i dugi niz godina.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име