Nakon polaganja vijenaca na spomeniku Filipu Višnjiću i podizanja zastave „Višnjićevih dana“, predstavljena je zbirka epske poezije „Morački bastion“ autora Branka Bate Krkovića u Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“.

„Morački bastion je pleme u Morači gdje sam rođen, odnosno mjesto gdje je rođen veliki broj pjesnika koji su Vuku Karadžiću davali podatke kada je prikupljao srpsku poeziju. To je mjesto koje je izrodilo najviše epskih pjesnika“, rekao je autor Branko Krković i dodao:
„Meni je velika čast što u okviru „Višnjićevih dana“ imam priliku da promovišem svoju knjigu epske poezije, što je dokaz da ova poezija nije umrla.“

Autor se od malena sreće sa epskom poezijom, pa ju je iz tog razloga zavolio i počeo i sam da je piše.
„Relevantni stručnjaci za epsku poeziju su imali riječi hvale za moju knjigu, a dobio sam i blagoslov od mitropolita crnogorsko-primorskog, pa mi zbog toga još veća čast što baš u sklopu ovih „Višnjićevih dana“ imam priliku da promovišem ovu knjigu. Zahvaljujem se organizatorima što i dalje podržavaju epsku poeziju koja zahvaljujući mladim epskim pjesnicima i guslarima, neće izumrijeti“, izjavio je Krković.

Knjiga obrađuje period od Kosovske bitke, pa do današnjih dana. Autor navodi da je obradio mnoge tačne podatke za koje smatra da su se dogodili, ali ih određene skupine negiraju.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име