POTPISAN UGOVOR: Sistem tzv. pametnog mjerenja STIŽE I U BIJELJINU

Datum:

Share post:

Predstavnici ZEDP  “Elektro-Bijeljina” i kompanije “Prointer” iz Banjaluke potpisali su danas ugovor za nabavku i instalaciju sistema tzv. pametnog mjerenja, opreme za izmještanje mjernih mjesta i sistema za daljinsko očitanje potrošnje električne energije.

Ugovor je vrijedan 7,5 miliona evra, a kreditna sredstva je obezbijedila  Evropska banka za obnovu i razvoj.

Sistem za daljinsko očitanje, 30.00 pametnih brojila i 13.000 ormara za izmještanje mjernih mjesta, vrijedan je 7,5 miliona evra.

Pored tih kreditnih sredstava Evropske banke za obnovu i razvoj, 15 miliona maraka, vlastitih sredstava izvdojiće “ElektroBijeljina” .

Ovaj projekat je od ogromnog značaja,  kaže direktor “ElektroBijeljine” Vaso Arsenović.

Vaso Arsenović

– Efikasnije ćemo upravljati sistemom električne energije, kvalitetnije snabdijevati potrošače i smanjiti troškove poslovanja – rekao je Arsenović.

Ovim ugovorom rješava se 85 odsto potrošnje električne energije u zoni odgovornosti “ElektroBijeljina” ocijenio je i direktor “Elektroprivrede RS” Luka Petrović.  – To znači da će biti pod apsolutno upravljivom kontrolom iz jednog centra i jednim softverom, a biće obuhvaćeno 30.000 brojila. “ElektroBijeljina” se time svrstava u jedno od najnajprednijih i sa najuređenijim sistemom u svim elektrodistributivnim preduzećima u sastavu “Elektroprivrede RS” – rekao je Petrović.

Direktor Kompanije Prointer iz Banjaluke , Bojan Vujić, istakao je da su kompanije iz RS i Srbije udruživanjem dokazale da mogu da se nose sa konkurencijom iz mnogo razvijenih zemalja te da je “ElektoBijeljina” nabavkom ovakvog sistema napravila značajan iskorak u poslovanju.

„ElektroBijeljina” pokriva 13 opština na sjeveroistoku RS, od Han Pijeska do Donjih Žabara, uključujući Srebrenicu i Skelane. Električnom energijom snabdijeva više od 110.000 potrošača, od čega je 70 odsto domaćinstava, a 30 odsto industrijske potrošnje.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

LOPARE: Episkop Fotije na Đurđevdan, slavu Opštine, služio liturgiju (foto)

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije je na Đurđevdan, Dan i krsnu slavu opštine Lopare, u crkvi Pokrova Presvete...

DR ALEKSANDRA MIJATOVIĆ: Sa prvim simptomima alergija, potrebno je posjetiti doktora (video)

Za portal Dešavanja u Bijeljini, o periodu alergija, samim alergijama i liječenju, pričala je dr Aleksandra Mijatović, specijalista...

Predsjednički i parlamentarni izbori u Sjevernoj Makedoniji 2024: Povratak u neogruevizam?

U Republici Sjevernoj Makedoniji će se 8.maja 2024.godine održati drugi krug predsjedničkih izbora i redovni parlamentarni izbori.  Na izborima, prema...

Novak Đoković započeo 424. sedmicu na prvom mjestu ATP liste

Srpski teniser Novak Đoković započeo je danas 424. nedelju na prvom mestu ATP liste, čime je nastavio da...