DODIK: Radojičić ZVANIČNO kandidat za gradonačelnika Banja Luke

Datum:

Share post:

Ovdje smo da sagledamo organizaciono stanje, akciono jedinstvo i sve ono što je neophodno kako bi se na najbolji mogući način pripremili za lokalne izbore, rekao je da Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, pred početak proširene sjednice banjalučkog Gradskog odbora SNSD-a.

 

On je još jednom ponovio da će kandidat za gradonačelnika Banjaluke biti Igor Radojičić.
“Radojičić odlično radi svoj posao, ima moju podršku i podršku predsjednice RS, rukovodstva partije i u tom pogledu ne očekujem nikakve turbulencije u okviru partije, čak i od koalicionih partnera, oko buduće kandidature", rekao je Dodik.
On kaže da je banjalučka gradska organizacija najveća gradska organizacija koja je dugi niz godina dobijala izbore, te je i sada motivisana da uradi sve što je neophodno kako bi se izbori dobili.

Dodao je da su godinama polagali ozbiljne napore u Banjaluku da je podignu na nivo koji danas jeste.
Dodik je napomenuo da je još dugo do izbora, ali da se svakako koncipiraju glavni elementi mogućih kretanja u pogledu kandidature.

"Mi želimo da održimo razgovor sa svim našim organizacijama da im objasnimo politike koje vodi SNSD", rekao je Dodik i dodao da je prijedlog SNSD-a da se odbace sva bonska ovlaštenja, te da je njihov prijedlog da se sve što je učinjeno na bazi bonskih ovlaštenja ne prihvati i odbaci, te da se traži razgovor s FBiH, kao jedinim sagovornikom RS za sve reforme  koje se sprovode.

Igor Radojičić, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a, rekao je da svi gradski i opštinski odbori treba da održe sjednice sa zaduženim aktivistima i da analiziraju zaključke Glavnog odbora i informišu se o aktuelnim ekonomskim i političkim kretanjima.

"Imaćemo na dnevnom redu zaključke Glavnog odbora, aktuelnu političku situaciju i tok godišnjih aktivnosti u gradskoj organizaciji.

Mi smo se u gradskoj organizaciji posvetili unutrašnjim organizacionim pitanjima. Završen je proces djelimičnih unutarstranačkih izbora otprilike u jednoj trećini mjesnih odbora", rekao je Radojičić.

On je istakao da je završena reorganizacija rejonskih odbora, te da su sada u fazi do kraja godine sprovođenje plana koji podrazumijeva reevidentiranja jačanja unutarstranačke organizacije, ali naravno i priprema za naredne izbore 2020. godine.

Proširenoj sjednici banjalučkog Gradskog odbora SNSD-a prisustvuju i Željka Cvijanović, Srebrenka Golić, Vlado Đajić, Alen Šeranić, te drugi istaknuti članovi SNSD-a.
Sjednica Gradskog odbora SNSD-a održava se u sportskoj dvorani "Obilićevo".

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: rtrs.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U Pučilama kod Bijeljine Zdravko Perić i Nemanja Makić napravili Farmu „5 jaja“ sa slobodnim uzgojem kokošaka (foto, video)

Nešto novo u Semberiji je Farma pod nazivom "5 jaja" koju su napravili mladi Zdravko Perić i Nemanja...

BIJELJINA: Predstavnicima Glazbene škole ’’Ivana Plemenitog Zajca’’ iz Mostara uručena jedna od glavnih nagrada VIII Internacionalnog festivala muzike „Primavera“ (foto)

U Bijeljini je danas predstavnicima Glazbene škole ’’Ivana Plemenitog Zajca’’ iz Mostara uručena harmonika Bugari Armando model Nemo...

Potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina Mustafa Gradaščević organizovao prijem za uspješnu učenicu Halimu Aletović

Danas je Gradskoj upravi potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina Mustafa Gradaščević organizivao prijem za učenicu petog razreda osnovne škole...

Dom zdravlja Bijeljina obilježio jubilej – 30 godina postojanja i samostalnog rada (foto, video)

Dom zdravlja Bijeljina danas je obilježio jubilej – 30 godina postojanja. Povodom 30 godina samostalnog rada i postojanja...