BIJELJINA: Roman Ljiljane Lukić na Beogradskom sajmu knjige

Datum:

Share post:

Na predstojećem 64. Beogradskom sajmu knjige bijeljinska književnica i književni kritičar Ljiljana Lukić predstaviće svoj novi roman „Biser na dnu mora“, sedmi roman kojim će biti zaokružena saga o porodici Zlatonosivić, plemićkoj vladarskoj porodici iz srednjovijekovnog grada Zvornika.

Saga o Zlatonosovićima otvorena je romanom „Jelena Zlatonosović“ (2011), koji je ubrzo doživio i svoje drugo izdanje, da bi bila nastavljena romanima „Doktor Nikolo“ (2015) i „Zvijezda padalica“ (2015). Godinu dana kasnije uslijediće četvrti roman „U traganju za ocem“ (2016), a nakon toga objavljen je roman „Sveta Gora – u nebo zagledan“ ((2017), da bi u 2018. godini svjetlo dana ugledao „Put u nedogled“.

Ljiljana Lukić kaže za portal Dešavanja u Bijeljini da će njen novi roman „Biser na dnu mora“ biti predstavljen na Beogradskom sajmu knjige 24. oktobra u sali „Borislav Pekić“.

Desetak dana kasnije roman  “Biser na dnu mora” i roman „Put u nedogled“ biće predstavljeni bijeljinskoj čitalačkoj publici u okviru „ Višnjićevih dana“.

„ U rukopisu imam pripremljen još jedan roman, čiji je radni naslov „Sjećanja koja bole“, ali se on ne bavi Zlatonosovićima. Od ozbiljnih književnih kritičara stigle su pohvale za  sagu o Zlatonosovićima, ali i mišljenje da taj ciklus zaslužuje i filmsku, odnosno tv ekranizaciju“, kaže Ljiljana Lukić, koja je u proteklih dvadesetak godina iskazala svoj stvaralački dar i umijeće, pišući pripovijetke, poeziju, eseje i književnu kritiku, priče za djecu, književnoistorijske studije, potvrdivši se kao jedan od najproduktivnijih  književnih stvaralaca  na području Semberije i Republike Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

EPISKOP FOTIJE: U Vaskrsu sabrana sva ljudska nada (foto)

NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije čestitao je predstojeći Vaskrs, ističući da je u njemu sabrana sva ljudska nada. "Ispovijedajući...

Zvezda pregazila Megu u prvom meču i napravila veliki korak ka finalu ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Mege u prvom meču polufinala ABA lige i tako napravili veliki korak...

VUČEVIĆ: Od Brisela se očekuje da ne postavlja uslove koji nikome nisu postavljani

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je da je članstvo u ЕU nacionalni i strateški cilj Srbije, koja očekuje...

BIJELJINA: Borjan Maksimović obišao gradilište u Vidovdanskoj ulici (foto)

Borjan Maksimović  načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje po ovlaštenju gradonačelnika Bijeljine je posjetio gradilište u Vidovdanskoj ulici, gdje je...