Odbijen prijedlog Tužilaštva BiH: Atif Dudaković ostaje na slobodi

Datum:

Share post:

Sud Bosne i Hercegovine donio je rješenje kojim je odbijen kao neosnovan prijedlog Tužilaštva BiH za ukidanje izrečenih mjera zabrane i određivanje pritvora prema optuženom Atifu Dudakoviću.

Optuženom Atifu Dudakoviću su na snazi sljedeće mjere, zabrana napuštanja boravišta i zabrana putovanja, na način da se optuženom ograničava kretanje na teritoriji Bosne i Hercegovine, odnosno zabranjuje putovanje izvan BiH, uz privremeno oduzimanje pasoša, zabranu izdavanja novih putnih isprava i zabranu korištenja lične karte za prelazak preko državne granice, zabrana sastajanja sa određenim osobama, na način da se optuženom zabranjuje kontaktiranje (uključujući i telefonski kontakt ili kontaktiranje preko posrednika) ili povezivanje na bilo koji način sa svjedocima navedenim u optužnici Tužilaštva Bosne i Hercegovine od 10.10.2018. godine, uključujući i približavanje svjedocima na udaljenosti od 100 metara, te se zabranjuje kontaktiranje sa svim predstavnicima printanih i elektronskih medija o činjenicama koje se odnose na ovaj krivični postupak, kao i javna obraćanja u vezi sa ovim postupkom.

Atif Dudaković je optužen za počinjenje krivičnog djela zločini protiv čovječnosti iz u vezi sa krivičnim djelom uništavanje kulturnih, istorijskih i religijskih spomenika i i ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Derventa prvi grad koji ima robote konobare (foto)

Grad Derventa je prvi grad u Bosni i Hercegovini koji ima robote konobare koji uslužuju goste. U restoranu...

DODIK: Velika mi je čast što sam ugostio patrijarha Porfirija (foto)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da mu je velika čast što je mogao ugostio patrijarha Porfirija...

MIROSLAV ILIĆ IZ MEĐAŠA: Fotografije i dalje imaju vrijednost

Miroslav Ilić iz Međaša je jedan od učesnika 13. međunarodnog sajma turizma i gastro kulture "Bijeljina-Turist 2024", a...

Šesti turnir projekta “Trofej Odbojkica“ i u Bijeljini! (foto)

Karavan mladosti, zabave, veselja, igre i sporta, u okviru festivala Odbojkaškog saveza Srbije pod nazivom “Trofej Odbojkica”, stiže...