Parastosom i polaganjem vijenaca danas je u Zvorniku obilježena 31 godina od formiranja Centralnog odreda Specijalne brigade policije MUP-a Republike Srpske.

Parastos je služilo mjesno sveštenstvo, a vijence su položile porodice poginulih policajaca, predstavnici Centralnog odreda Specijalne brigade policije, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan, predstavnici grada Zvornika, Policijske uprave Zvornik i predstavnici organizacija i udruženja proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Predsjednik Udruženja pripadnika Centralnog odreda Specijalne brigade policije MUP-a Republike Srpske Željko Јanković rekao je da je iz Centralnog odreda nastala Specijalna brigada policije Republike Srpske tako što se specijalna jedinica MUP-a BiH podijelila pa su Srbi izašli i 4. aprila 1992. godine krenuli u formiranje Specijalnog odreda, a kasnije Specijalne brigade policije MUP-a Republike Srpske.

Foto: RTRS

Foto: RTRS

Karan je rekao da je policija Republike Srpske 1992. godine bila prva organizacija koja je skupa sa Vojskom Republike Srpske stala u zašitu srpskog naroda, nakon raspada BiH, kada je po principu samoopredjeljenja bila i obavezna da štiti Srbe od fizičkog i duhovnog uništenja.

On je istakao da žrtva poginulih predstavlja obavezu i podstrek da se na tradiciji njihove snage, patriotizma i žrtve nastavi graditi današnja moderna policija Srpske.

Karan je rekao da je na temeljima Specijalne brigade policije stvorena snažna i moćna specijalna jedinica koja gaji njihove tradicije, koja je moderna i opremljena, sposobna da u miru rješava najteže bezbjednosne zadatke, a da su, nažalost, i sada ugroženi njihovi životi.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име