Košarkaši Budućnosti savladali su u Bijeljini ekipu Širokog rezultatom 85:78 u okviru 21. kola Lige Bosne i Hercegovine.

Budućnost je nastavila fantastičan pobjednički niz, a ovo im je sedma uzastopna pobjeda u domaćem prvenstvu, odnosno ukupno 16. pobjeda i nalaze se na trećoj poziciji uoči posljednjeg kola regularnog dijela šampionata. Široki je, s druge strane, bio nepobjediv uoči gostovanja u Bijeljini, a Budućnost im je uspjela nanijeti i prvi poraz u ovoj sezoni.

Budućnost preko Milivoja Božovića i Aleksandra Pirgića  vodi 5:4. Igralo se izjednačeno u nastavku, da bi gosti preko Dajšona Najta i Filipa Kraljevića napravili mini-seriju i poveli sa 14:10. Ipak, domaći se vraćaju u nastavku, a nakon egal igre u samom finišu je Budućnost preko Njegoša Sikiraša povela sa 26:23.

Domaći tim je nastavio sa fenomenalnom igrom i u drugom kvartalu. Pri rezultatu 28:28 napravili su seriju od 9:0 i poveli sa 37:28, da bi u nastavku uslijedila još jedna serija od 8:0 i veliko vođstvo od 13 poena razlike koje su uspjeli da održe do kraja prvog poluvremena (56:42).

Gdje su stali, tu su i nastavili u drugom poluvremenu, pa su nakon dva i po minuta igre trojkom Branislava Đekića stigli i na +17 (61:44). Međutim, tada kao da je krenulo do naglog opuštanja, što je iskusna ekipa Širokog iskoristila i u nastavku trojkom Nikole Miletića prišli na samo devet poena zaostatka (61:52).

Budućnost preko Adija Zahiragića i Vojina Ilića vraća +15 (67:52), a onda Široki pravi seriju od 9:0 i pred posljednjih deset minuta prilazi na svega osam poena zaostatka (69:61).

Uvukla se nervoza u redove domaćina, a Široki sa osam vezanih poena Dajšona Najta uspijeva da dođe do izjednačenja na otvaranju posljednje četvrtine. Seriju gostiju prekida Ilić, ali Široki u nastavku dolazi po potpunog preokreta trojkom Ivanova (74:71).

Budućnost je živnula u nastavku i uspjela preko Đekića i Jovanovića da ponovo dođe do prednosti na nešto više od dva minuta do kraja susreta, a nedugo nakon toga pogađa i Dinko Peljto za 79:76. Dajšon Najt smanjuje na -1, a onda na 40-ak sekundi do kraja Ilić pogađa bitne poene za tim iz Bijeljine (81:78). Ivanov u nastavku promašuje oba slobodna bacanja za Široki, a Ilić nakon toga pogađa za domaći tim koji je na 26 sekundi do kraja mogao početi slaviti veliku pobjedu.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: meridianbetsport.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име