Članovi Udruženja građana „Majevički akcijaši“ Lopare, na poziv Saveza omladinskih radnih akcija Srbije, učestvovali su u Beogradu na obilježavanju 1. aprila Dana Omladinskih radnih akcija.

Kako je navela Zvezdana Dejić, predsjednica Udruženja „Majevički akcijaši“, manifestacija je okupila preko stotinu učesnika iz 17 udruženja iz Srbije i Republike Srpske.

“Zasadili smo drvo prijateljstva kod Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica, položili smo cvijeće kod spomen obilježja početka velike omladinske radna akcija na izgradnji Novog Beograda, bili smo gosti fudbalskih klubova Partizan i Crvena zvezda, te posjetili Avalski toranj”, rekla je Dejićeva.

Ona je dodala da je dvodnevnoj manifestaciji prisustvovao i ministar bez portfelja u vladi Srbije Đorđe Miličević.

“Zahvaljujem se domaćinu, Klubu brigadira Rakovice, ali i učenicima osnovnih i srednjih škola iz Rakovice, kao i mladim brigadirima iz Udruženja „Majevički akcijaši“ iz Lopara, Republika Srpska, na druženju i podsjećanju na omladinske akcije”, napisao je ministar Miličević na svom Fejsbuk profilu.

Savez udruženja učesnika omladinskih radnih akcija Srbije, zajedno sa udruženjima koja su učestvovala u manifestaciji, čuva vrijednosti, sjećanja i tradiciju dobrovoljnog omladinskog rada i organizuje brojne radne, ekološke akcije, uključujući uz veterane i nove mlade akcijaše.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име