BIJELJINA: Povelja grada Aleksandru Vučiću

Datum:

Share post:

Predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću večeras je dodijeljena Povelja grada Bijeljine za izuzetan doprinos razvoju infrastrukture u Semberiji, prije svega, izgradnjom auto-puta koji će unaprijediti život u cijeloj regiji.
 

Povelju je primio generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković, koji je podsjetio da je Vučić jedan od inicijatora infrastrukturnog povezivanja Srbije sa Republikom Srpskom, ali i cijelom BiH.

"Uveren sam da auto-put neće samo odvoditi ljude iz Bijeljine, nego će ih ovdje i dovoditi, kako zbog ekonomije i posla po čemu je ovaj grad jedan od prvaka u Republici Srpskoj, tako i zbog lepota same Semberije", rekao je Selaković na svečanoj sjednici Skupštine grada povodom Dana grada koji je ustanovljen u znak sjećanja na prvo oslobođenje od fašističkog okupatora.

Gradonačelnik Mićo Mićić zahvalio je predsjedniku Srbije za veliki doprinos realizaciji razvojnih projekata u Bijeljini i Semberiji.

"Naše je opredjeljenje da Bijeljina bude grad budućnosti. Povezivanjem auto-putem sa Koridorom 10, odnosno sa Srbijom, Sarajevom i Banjalukom, za nas će biti novi prozor u svijet i ogroman zamajac u razvoju grada", rekao je Mićić.

Na svečanosti upriličenoj u Centru za kulturu "Semberija" uručena su gradska priznanja zaslužnim građanima i kolektivima.

Dodijeljene su i zlatne, srebrne i bronzane medalje "Knez Ivo od Semberije", kao i zlatne medalje "Filip Višnjić", te zlatne značke grada Bijeljina.

Među nagrađenima su "Elektro-Bijeljina", Udruženje porodica nestalih boraca i civila Semberije i Majevice, ljekari Milenko Popović, Dragan Đorđić, Dušan Cvjetinović, Goran Maksimović, Srđan Mijatović.

Svečanoj sjednici Skupštine grada Bijeljina prethodilo je tradicinalno polaganje vijenaca ispred spomenika oslobodiocima na centralnom trgu.

Na Dan grada, u Gradskoj upravi ranije je priređen i prijem za predstavnike Saveza udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata (SUBNOR).

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Selak položio vijence na spomenik Oslobodiocima Beograda

Selak položio vijence na spomenik Oslobodiocima Beograda Povodom Dana pobjede nad fašizmom predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak položio...

DODIK: Nama predstoji još jedna borba, a to je da se oslobodimo od BiH 

Dodik: Nama predstoji još jedna borba, a to je da se oslobodimo od BiH Nama predstoji još jedna borba,...

BOSIĆ: Vlast ima uticaj na pokušaj eliminacije SDS – upitna regularnost predstojećih izbora

Poslanik SDS u Parlamentarnoj skupštini BiH Mladen Bosić izjavio je da je regularnost predstojećih lokalnih izbora dovedena u...

BRNABIĆ: Nastavljamo borbu protiv donošenja rezolucije o Srebrenici

Srbija će nastaviti da se bori u UN protiv donošenja rezolucije o Srebrenici koja je direktno uperena protiv...