UEFA DRAKONSKI KAZNILA Zrinjski iznosom od skoro 200.000 KM

Datum:

Share post:

HŠK Zrinjski je zvanično potvrdio da je kažnjen s 96.000 eura zbog disciplinskih prekršaja u utakmicama kvalifikacija za Evropsku ligu.

Mostarski klub je zbog disciplinskih prekršaja u četiri evropske utakmice kažnjen ukupnom novčanom kaznom od 96.000 eura, odnosno 6.000 eura za utakmicu HŠK Zrinjski – Akademija Pandev, 2.000 za FC Utrecht – HŠK Zrinjski, 28.500 za HŠK Zrinjski – FC Utrecht i 59.500 za utakmicu HŠK Zrinjski – Malmö FF.

Zbog korištenja pirotehnike u sve četiri utakmice HŠK Zrinjski je kažnjen ukupnim iznosom od 41.000 eura, a Plemići su kažnjeni još zbog nedoličnog ponašanja gledalaca (Malmö FF, 20.000), zatim zbog blokiranih prolaza na tribinama (Malmö FF, 12.000), ubacivanja predmeta (Malmö FF, 10.000), utrčavanja gledalaca u teren (FC Utrecht, 5.000), nedovoljnog pretresa gledalaca na ulazima (Malmö FF, 5.000) i kršenja propisa od strane skupljača lopti (FC Utrecht, 3.000).

"HŠK Zrinjski želi se još jednom zahvaliti svim istinskim navijačima na sjajnoj atmosferi u evropskim utakmicama, ali ujedno uputiti i apel za zajedničku borbu protiv navedenih prekršaja u budućnosti s obzirom na činjenicu da su kazne UEFA-e iz godine u godinu sve rigoroznije", saopšteno je iz Zrinjskog.

Dešavanja u Bijeljini
​Izvor: klix.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...