Dom zdravlja Bijeljina u penziju ispratio načelnicu Službe porodične medicine prim. dr Maru Mitrić

Datum:

Share post:

U prepunoj velikoj sali Doma zdravlja Bijeljina 20.03.2023. godine u penziju je ispraćena dugogodišnja načelnica Službe porodične medicine prim. dr Mara Mitrić, specijalista opšte medicine.

Prim dr. Mara Mitrić rođena je 1958. godine u Bijeljini. Medicinski fakultet završila je u Tuzli 1983. godine, specijalizaciju iz opšte medicine 1994. godine u Beogradu, a doedukaciju iz porodične medicine 2005. godine u Doboju.

Tokom svoje profesinalne karijere, na mjestu načelnika Službe opšte medicine Doma zdravlja Bijeljina nalazi se od 1996. godine, a od 2004. godine imenovana za rukovodioca Projekta porodične medicine kao i Programa prevencije masovnih i nezaraznih bolesti u DZ Bijeljina. Takođe, bila je mentor studentima medicine, član komisije za unapređenje kvaliteta rada i komisije za stručnu pomoć u izradi pravilnika o sistematizaciji poslova. U roku pandemije Covid-19, obavljala je dužnost koordinatora regionalnog Covid karantina u Bijeljini.
Autor je nekoliko stručnih radova iz oblasti porodične medicine. Aktivni je član Udruženja ljekara porodične medicine Republike Srpske. Od strane Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske 2013. godine dodijeljen joj je naziv primarijusa. Majka je dvoje djece.
U svojim govorima, menadžment i kolege iz Doma zdravlja Bijeljina su se zahvalili na dugogodišnjoj dobroj saradnji i kolegijalnosti i poželjeli prim. dr Mari Mitrić dobro zdravlje i lijepe penzionerske dane.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

LOPARE: Načelnik Savić organizovao prijem povodom Đurđevdana za Miroslava Kojadinovića (foto)

Načelnik Lopara Rado Savić, sa saradnicima, je danas povodom Đurđevdana, Dana i krsne slave opštine organizovao prijem za...

Kineski predsjednik stigao u Srbiju – dočekao ga Vučić i državni vrh

Kineski predsednik Si Đinping doputovao je večeras oko 21.40 časova u Beograd, a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao...

Crvena zvezda u velikom finalu!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Mege rezultatom 94:69 i plasirali u finale ABA lige. Sjajno su počeli meč...

Grupa od 13 hodočasnika iz Rudog krenula je prema manastiru Ostrog

Na pokloničko putovanje iz Rudog danas je krenula grupa od 13 hodočasnika koji će pješačiti oko 220 kilometara...