KUCNUO JE ČAS! Danas je 161. "vječiti derbi"!

Datum:

Share post:

Na stadionu u Humskoj ulici od 18.00 (Arena sport 1) očekuje se oko 30.000 gledalaca. Ko će slaviti, Partizan ili Crvena zvezda?

Partizan – Crvena zvezda!

"Vječiti" derbi ove sezone ponovo nosi epitet "evropskog", jer su dva najveća srpska kluba poslije dvije godine ponovo zajedno u grupnoj fazi evrotakmičenja.

Crvena zvezda je u srijedu izgubila od Bajerna u prvom kolu Lige šampiona (3:0), dok je Partizan dan kasnije na svom stadionu propustio lijepu priliku da savlada AZ Alkmar (2:2) na startu Lige Evrope.

Avgusta 2017. je prvi derbi igran tri dana poslije odlučujućih utakmica za plasman u Ligu Evrope (Zvezda – Krasnodar i Videoton – Partizan), pa je utakmica bila prilično slaba i nezanimljiva i završena je bez golova.

Sada su okolnosti slične…

"Ne mogu da očekujem od igrača, a vjerujem ni moj kolega, da igrači mogu da izvuku 100 odsto", rekao je trener crno-bijelih Savo Milošević, uz napomenu da "derbi proizvodi dodatni adrenalin" i nadu da će njegovi igrači "uz dovoljno želje uspjeti da 'izvuku' utakmicu na trkačkom planu".

Vladana Milojevića "bije glas" da u derbijima ne uspijeva da izvuče maksimum iz svoje ekipe, iako u šest prvenstvenih sudara sa Partizanom ima skor 2-4-0.

Zvezda je, prema opštem mišljenju, naročito minule sezone imala znatno jači tim od rivala, ali je u 158. derbiju – odigranom prije maltene tačno godinu dana, 23. septembra 2018. – izbjegla poraz zahvaljujući golu Ričmonda Boaćija za koji u Partizanu i dan danas misle da nije postojao, dok je u 159. kao domaćin takođe gubila, ali joj je bod donio efektnim pogotkom Milan Pavkov.

Oba puta bilo je 1:1.

Tek u plej-ofu su crveno-bijeli uspjeli da ostvare pobjedu (2:1), koja im s obzirom na ogromnu bodovnu prednost nije previše značila, ali se Partizan onda revanširao u finalu Kupa, neočekivanom pobjedom na stadionu "Rajko Mitić" (0:1, strijelac Bojan Ostojić), kojom je Saša Ilić na najljepši način završio igračku karijeru.

Prema saznanjima MONDA, izostaće Žander, Van la Para, Ben i Tomane, a na teren stadiona u Humskoj ulici istrčaće Kanjas, Garsija, Marin i Boaći.

"Prvi put se srećem sa ovakvim izborom, ali igrači su profesionalci i shvataju situaciju. Imam povjerenja u sve njih, kao i u sebe, da ću donijeti najbolju odluku za ekipu", naglasio je trener aktuelnog šampiona Srbije.

 

 

 

 

TABELA POSLE 9. KOLA: TSC Bačka Topola 21, Vojvodina 19, Čukarički (-1) 19, Zvezda (-3) 18, Radnički 16, Partizan (-3) 14, Spartak 12, Napredak 11, Voždovac (-1) 11, Mladost 9, Javor (-1) 8, Proleter 8, Radnik (-1) 7, Inđija 7, Rad 6, Mačva 3.


Dešavanja u Bijeljini

Izvor: mondo.ba

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zvezda je ponovo šampion Srbije: Olajinka i Šerif ovjerili 35. titulu prvaka

Crvena zvezda je šampion Srbije sedmi put u nizu! Četiri kola prije kraja Superlige, tim Vladana Milojevića je...

Branislav Borenović uputio čestitke Milošu Vučeviću „Uvjeren sam da će SAVLADATI SVE IZAZOVE, a da će Srbija nastaviti putem napretka i razvoja“

Upućujem iskrene čestitke g. Milošu Vučeviću povodom izbora na poziciju predsjednika Vlade Republike Srbije. Rekao je ovo na društvenoj...

OTKAZANI BROJNI LETOVI Snažno nevrijeme ponovo zahvatilo Dubai

Najveći grad Ujedinjenih Arapskih Emirata Dubai ponovo je zahvatio pljusak, a avio-kompanija Emirejts bila je prinuđena da otkaže...

Episkop Fotije: NEKA BUDE VOLJA TVOJA (Veliki Četvrtak)

Na Sveti i Veliki Četvrtak sveti oci, koji su dobro uredili preuzeto od svetih apostola, svetih i Božanskih...