DIJANA SAVIĆ BOŽIĆ: Rad isključivo po izbornom zakonu Republike Srpske

Datum:

Share post:

U Bijeljini je u toku podjela biračkog materijala za referendum na kome će se sutra odlučivati o opozivu gradonačelnika LJubiše Petrovića.

Predsjednik Komisije za provođenje opoziva Dijana Savić Božić rekla je novinarima da materilan preuzimaju predsjednici 183 biračka odbora koji ga nose na biračka mjesta, a zaštitu izbornog materijala obavlja policija koja će obezbjeđivati i izborni dan. „Mi se puno ne obaziremo na zlonamjerne izjave. Predsjednici biračkih odbora aspsolutno su odgovorni za svoj rad i ne treba da slušaju političke subjekte što ih savjetuju, ni nosioce izvršne i zakonodavne vlasti, nego da rade isključivo po Izbornom zakonu Republike Srpske i Pravilniku o sprovođenju opoziva“, istakla je Božićeva.

Ona je dodala da predsjednici biračkih odbora u svom radu treba da se drže uputstava koja im je Komisija dala i koriste ono što im je rečeno na obuci i ništa drugo. „Sve druge zlonamjerne ili protivzakonite izjave ili uputstva koja se daju predsjednicima i članovima biračkih odbora ili posmatračima ne treba da slušaju i treba da rade isključivo po zakonu, jer na kraju krajeva, mi odgovaramo za to, a ne ti koji daju pogrešna uputstva“, poručila je Božićeva.

Prema njenim riječima, pravo glasa u Bijeljini ima oko 112.000 birača.

Biračka mjesta biće otvorena sutra u 7.00 časova, a glasanje traje do 19.00 časova.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: bijeljina.org/srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...