Cijena rada u zdravstvu povećana sa 135 na 145

Datum:

Share post:

Na sastanku predstavnika tri sindikata radnika u zdravstvu, premijera Radovana Viškovića i ministra zdravlja Alena Šeranića, dogovoreno je da cijena rada sa 135 bude povećana na 145, i to od 1. oktobra ove godine.

Riječ je o prijedlogu koji je zagovarao Sindikat zdravstva i socijalne zaštite RS, iz kojeg poručuju da je najvažnije da su se pregovori oko povećanja plata pokrenuli sa mrtve tačke.

– Dogovorili smo da cijena rada do decembra bude 145, a za dalje ćemo vidjeti – kaze predsjednik ovog sindikata Milenko Granulić.

Iz Strukovnog sindikata doktora medicine i Samostalnog sindikata radnika u zdravstvu poručuju da nisu zadovoljni ishodom sastanka. Ova dva sindikata su, naime, tražila povećanje plate najmanje 30 odsto.

– Ono sto je ponudio premijer, nije ni blizu onoga sto smo tražili. Vidjećemo šta i kako dalje – kaze za Srpskainfo predsjednik Samostalnog sindikata radnika u zdravstvu RS Željko Šukalo.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Održana edukacija za 15 fudbalskih sudija – polaznika

Komisija za talent – mentor program Udruženja fudbalskih sudija i instruktora OFS Bijeljina na čelu sa Draženom Marićem...

GRMUŠA, POTPREDSJEDNIK PDP: Neću podržati Stanivukovića

“Neću dati podršku Dršku Stanivukoviću za gradonačelenika Banjaluke na predstojećim lokalnim izborima jer on promoviše politiku u koju...

Mještani Gornjeg Crnjelova kod Bijeljine ujedinjeni oko dobrih dijela u Vaskršnjem postu

Za vrijeme Vaskršenjeg posta, veliki broj hrišćana pridržava se posta, kada je riječ o hrani, međutim, manji je...

DODIK: Cvijanović na pravi način prezentovala stavove Srpske

Željka Cvijanović je na pravi način prezentovala stavove Republike Srpske na sjednici Savjeta bezbjednosti UN-a. - Vidljivo je i...