BIJELJINA: Zašto nije završena fiskulturna sala u Patkovači? (foto)

Datum:

Share post:

Donacija Srbije od pola miliona maraka za fiskulturnu salu u Patkovači kod Bijeljine nije realizovana ni poslije gotovo dvije godine. Djeca u tamošnjoj Osnovnoj školi, nastavu fizičkog vaspitanja i dalje obavljaju u hodnicima čekajući da Gradska uprava povjerenim novcem izgradi salu. Prije nekoliko dana propao je tender za izgradnju sale, a opozicioni odbornici u Bijeljini tvrde da ga je vlast samo formalno raspisala i da čeka narednu – izbornu godinu da bi završila projekat za koji je u međuvremenu i Vlada Srpske obezbijedila 283.000 KM.

Početkom ove godine gradska uprava izradila je projekat vrijedan 960.000 KM i time u startu dovela donaciju Srbije u ćorsokak.
– Nismo znali gdje ćemo dobiti ta dodatna sredstva i to ne mala, skoro duplo je trebalo. Tada se pojavio gnijev kod radnika, roditelja, mještana ovog sela – ističe Dejan Vuković, direktor OŠ "Jovan Dučić".

Dejan Vuković

U julu je Vlada Srpske obezbijedila dodatnih 283.000 KM, ali ni to nije pomoglo da se postupak ubrza. Gradska uprava i dalje odugovlači projekat, ističu pojedini odbornici. Apsurdnost cijeloj priči daje podatak u godišnjem planu Odjeljenja za društvene djelatnosti, da sala u Patkovači najkasnije, treba biti završena u novembru ove godine.


– Odgovorno tvrdim da je glavni krivac zašto nemamo salu danas u Patkovači gradska uprava. Pojedinci u gradskoj upravi koji manipulišu procedurama izgradnje sale – tvrdi Slaviša Mastilo, odbornik u GS Bijeljine.  

Tender za izgradnju sale raspisan je na 417.912 KM, iako je prvobitni projekat vrijedan 960.000. Prije nekoliko dana, na sajtu Gradske uprave objavljeno je da je propao.

Slaviša Mastilo

– Raspisivanje tendera je čista manipulacija. On je raspisan da bi bio poništen. Odgovorni u gradskoj upravi pokušavaju na sve načine da prolongiraju izgradnju do naredne 2020. godine kada će se provesti lokalni izbori – dodao je Mastilo.
Selo Patkovača jedno je od rijetkih u Semberiji u kojem se svake godine povećava broj učenika. Roditelji ističu neophodnost fiskulturne sale.

– Ne mogu da kisnu ili da rade fizičko u holu škole, ne mogu da šutiraju loptu, a treba da se razvijaju, oni su mali – poručuje Nataša Ikonić, majka učenika drugog razreda u OŠ "Jovan Dučić".

O svemu navedenom htjeli smo razgovarati sa nadležnim u gradskoj upravi. Iz Službe za odnose s javnošću su nas obavjestili da su odgovorna lica na bolovanju ili na godišnjem odmoru.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.rs
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Dragiša Trifunović iz Popova istrčao Beogradski maraton (foto)

Preko 13 hiljada takmičara učestvovalo je na 37. izdanju Comtrade Beogradskog maratona. Oboren je rekord po broju učesnika...

PATRIJARH Porfirije KRSTIO 30 MALIŠANA na praznik Cvijeti

Patrijarh Porfirije KRSTIO 30 MALIŠANA na praznik Cvijeti Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije krstio je danas, na Cvijeti, tridesetoro...

LJUBIŠA PETROVIĆ: Bijeljina će dobiti sportsku dvoranu

Gostujući u emisiji "MAT" BN Televizije, Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović istakao je da je u njegovom mandatu mnogo...

Juniori OK „Radnik“ Bijeljina ŠAMPIONI Republike Srpske

Bijeljina ima još jedne šampione Republike Srpske, a to su juniori OK "Radnik" Bijeljina. Juniorska selekcija Odbojkaškog kluba ''Radnik"...