Žižović pred Zrinjski: Šanse za uspjeh podjednake

Datum:

Share post:

Utakmica na Gradskom stadionu u Bijeljini biće direktno prenošena posredstvom TV Arena sport.

Fudbaleri Radnika sutra (16.30) u prvoj premijerligaškoj utakmici nakon dvosedmične reprezentativne pauze dočekuju mostarski Zrinjski.

Pred osmo kolo elitnog fudbalskog takmičenja u BiH, Bijeljinci zauzimaju šesto mjesto na tabeli uz devet bodova, dok su "plemići" na poziciji broj četiri uz četiri boda više.

"Zrinjski je u posljednje vrijeme vezao tri pobjede, uz gol-razliku 9:0 i sigurno je da u jednom pozitivnom raspoloženju i u dobrom ritmu dolaze u Bijeljinu. Vjerovatno im je prijala i pauza s obzirom da su igrali i nekoliko evropskih utakmica. Što se tiče nas, odigrali smo jednu utakmicu u ovoj reprezentativnoj pauzi (gostujući remi sa Osijekom 2:2, prim.aut) i smatram da možemo da budemo zadovoljni onim što smo uradili", rekao je strateg Bijeljinaca koji smatra da su, u igračkom smislu, dva tima podjednakog kvaliteta.

Šef stručnog štaba tima iz Semberije Mladen Žižović tokom igračke karijere nastupao je za oba kluba. Dres Radnika nosio je u dva mandata – prvo od 1998. do 2002. godine, a potom i od januara 2015. do jula 2016. godine, osvojivši Kup Republike Srpske u posljednjoj sezoni u karijeri. U "dresu sa lentom" proveo pet godina – od 2005. do 2010. godine, te za to vrijeme osvojio dva trofeja na nivou BiH – Kup BiH 2008. godine i šampionsku titulu godinu dana kasnije.

"Mislim da su u duelu Radnika i Zrinjskog, u ovom trenutku, šanse podjednake, međutim s obzirom da igramo na domaćem terenu i da sm i mi nakon nekoliko neuspjeha upisali dvije pobjede, imamo pravo i želju da se nadamo da ćemo upisati pobjedu, kojom bismo se približili samom vrhu tabele. Smatram da smo u ovom trenutku, na terenu, ravnopravni sa ekipom Zrinjskog, dok o drugim paramterima ne želim da govorim. Zrinjski je klub koji ima kontinutet u radu koji daje rezultat, ali sve to nam daje dodatni motiv i snagu da pokažemo da ovi momci zaista vrijede. Nadamo se da ćemo imati i podršku publike i da će nam dati dodatnu snagu da u jednoj dobroj utakmici dođemo do bodova", istakao je Žižović, koji u sutrašnjem meču ne može da računa na Pavla Sušića, Dalibora Kozića i Alema Merajića.

PREMIJER LIGA BIH – 8. KOLO:
Subota:

Velež – Željezničar (16.30)
Čelik – Mladost
Radnik – Zrinjski
SlobodaBorac (20.00)

Nedjelja:

Široki Brijeg – Tuzla siti (19.30)
Sarajevo – Zvijezda 09

TABELA: Željezničar 15, Tuzla siti 14, Sarajevo 14, Zrinjski 13, Borac 11‚ Radnik 9, Sloboda 9, Čelik 9, Široki Brijeg 7, Mladost 5, Velež 4, Zvijezda 09 3.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: mondo.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DODIK: Srbija snažan oslonac Srpskoj

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Srbija snažan oslonac Republici Srpskoj. Dodik je naveo da je...

Srpski jezik među težima jezicima za učenje

Iako ne postoji jednoglasan odgovor na to pitanje jedan od često citiranih izvora je Foreign service institute (FSI)...

VLADIMIR MILIĆEVIĆ – dvije decenije sinonim za odbojku u Bijeljini (foto)

U Bijeljinu je došao daleke 2000 godine iz Niša u kojem je igrao za OK "Niš". Uz jednu...

Čestitke od kolega Dešavanja u Bijeljini

Поштовани, Редакција портала Дешавања у Бијељини Вам честита највећи и најрадоснији хришћански празник Васкрс уз традиционални хришћански поздрав ХРИСТОС...