AD ''KOMUNALAC'' BIJELJINA: Poziv građanima da prijave zagađivače životne sredine

Datum:

Share post:

Akcionarsko društvo "Komunalac" Bijeljina pozvalo je građane da vode računa o smanjivanju zagađenja u životnoj sredini radi budućih generacija i da nesavjesne građani prijave Odjeljenju komunalne policije.

Ističući da nesavjesni građani ne brinu o zaštiti okoline, direktor ovog preduzeća Milenko Vićanović rekao je da niko nema pravo da baca otpad u kanal, na livadu, u park ili bilo gdje drugo gdje to nije predviđeno.

"Niko nema pravo da gomila otpad oko kontejnera i tako stvara nelegalne divlje deponije", istakao je Vićanović i pozvao građane da nabave dovoljan broj posuda za komunalni otpad koje su tipizirane i namijenjene za tu svrhu, te da iznose otpad redovno i uredno.

On je naglasio da je jako bitno zatvoriti kontejner nakon bacanja otpada jer se tako ne šire neprijatni mirisi, niti se može napuniti kišnicom zbog čega smrad bude još veći i propadanje posude brže.

"Postoje građani koji otpad bacaju pored kontejnera i kanti, u tankim najlonskim i papirnim kesama koje se vrlo brzo raspadnu ili prospu. Oni postupaju nesavjesno, ali najčešće nenamjerno", ističe Vićanović.

On je objasnio da radnici AD "Komunalac" Bijeljina dolaze po taj otpad i kada je temperatura vazduha minus 20 i kada je u plusu 40 stepeni Celzijusovih i da mogu ozbiljno da se povrede zbog neadekvatne i preteške posude /limeno bure, plastične kace/ ili od otpada, poput stakla.

Radi dobrobiti svih građana, radnika AD "Komunalac" Bijeljina i budućih generacija, Vićanović je uputio poziv svima da paze na svoje okruženje, te zahvalio savjesnim ljudima na saradnji i želji da grad Bijeljina bude ljepši i čistiji.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

 

Novi komentar

Komentara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Istorijski uspjeh matematičara iz BiH, iz Bugarske donijeli pet medalja

Mladi matematičari iz Bosne i Hercegovine zablistali su u Bugarskoj, na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi (BMO 2024), jednom od...

Dodik čestitao Vučeviću: Radujem se saradnji, jer je iskreni prijatelj Srpske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je Milošu Vučeviću na izboru za predsjednika Vlade Srbije. - Čestitam Vučeviću izbor...

Selak uputio čestitku premijeru Srbije Milošu Vučeviću

Predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak uputio je čestitku novoizabranom predsjedniku Vlade Republike Srbije Milošu Vučeviću, kojem je...

Skupština izglasala novu Vladu Srbije

Skupština Srbije izabrala je novu Vladu Srbije na čelu sa predsjednikom Milošem Vučevićem. Za novu vladu glasalo je 152...