BIJELJINA: U rodnom Dragaljevcu sahranjen penzionisani general Stevan Tomić

Datum:

Share post:

Uz najviše vojne i državene počasti, u Gornjem Dragaljevcu kod Bijeljine danas je sahranjen penzionisani general Vojske Republike Srpske /VRS/ Stevan Tomić koji je u 73. godini preminuo na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

Nakon opijela u manastirskoj Crkvi Svetog Arhangela Gavrila u rodnom Gornjem Dragaljevcu, generala Tomića je na posljednji počinak ispratio veliki broj mještana, prijatelja, saboraca, vojnika, te generalova porodica.

Sahrani su prisustvovali i penzionisani generali VRS Petar Škrbić, Vidosav Kovačević, Dušan Kukobat, Savo Sokanović i Boško Kelečević, danas nastanjeni u Srbiji.

Sahrani generala Stevana Tomića prisustvovali su i ratni ađutant generala Ratka Mladića Rajko Banduka, general Budimir Gavrić, general Milan Torbica, pukovnik Radenko Gengo i predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić, a u ime grada predsjednik Skupštine Bijeljine Slaviša Marković.

Oroštajnim govorom, u ime saboraca, od Tomića se oprostio general Petar Škrbić koji je istakao da su Tomiću u bogatoj vojničkoj karijeri dodijeljena brojna odlikovanja u Jugoslaviji i Republici Srpskoj.

"Odajemo danas poštu čoveku koji je završio sve škole – od osnovne u Gornjem Dragaljevcu do vojnih škola u Beogradu. Stevan je bio čovek koji je ceo život učio i usavršavao se, a u čin general-majora unapređen je 28. juna 1994. godine, na Vidovdan", istakao je Škrbić.

Obraćajući se rodbini, Škrbić je naglasio da sa ponosom mogu da se sjećaju svog Stevana.

"Nama, njegovim kolegama i saborcima, predstavlja čast i ponos što smo u vojničkoj karijeri imali takvog kolegu, pre svega čoveka", naglasio je general Škrbić.

Penzionisani general Vojske Republike Srpske Stevan Tomić preminuo je 7. septembra u 73. godini na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

Tomić je rođen je 1946. godine u Gornjem Dragaljevcu kod Bijeljine.

Odlikovan je Ordenom za vojne zasluge sa srebrnim mačevima, Ordenom narodne armije sa srebrnom zvijezdom, Ordenom za vojne zasluge sa zlatnim mačevima i Ordenom NJegoša drugog reda.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

 

Novi komentar

Komentara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Selak uputio čestitku premijeru Srbije Milošu Vučeviću

Predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak uputio je čestitku novoizabranom predsjedniku Vlade Republike Srbije Milošu Vučeviću, kojem je...

Skupština izglasala novu Vladu Srbije

Skupština Srbije izabrala je novu Vladu Srbije na čelu sa predsjednikom Milošem Vučevićem. Za novu vladu glasalo je 152...

GORDANA GAJIĆ: Rana sjetva kukuruza nosi prednosti, ali i rizike

Ovogodišnji vremenski uslovi omogućili su veoma ranu proljećnu sjetvu u Semberiji, te je kukuruz, kao najzastupljenija ratarska kultura,...

VUJNOVIĆ: Kangoo Jumps je preporučljiv za sve uzraste (video)

Kangoo jumps je intenzivan visokomotivacioni trening koji aktivira mišiće cijelog tijela. "To je program koji je namjenjen kako...