DAMJANOVIĆ, SPS: Treba nam još žena u politici

Datum:

Share post:

Ravnopravnost žena, njihova zaštita od nasilja i unaprijeđenje prava žena zavise u najvećoj mjeri od političkog angažmana žena i zato je važno da na mjestima odlučivanja imamo žene koje su spremne da se bore za što bolji status, poručila je narodni poslanik Socijalističke partije Srpske – SPS u NS RS Tamara Damjanović, koja prisustvuje radionici „Zajedničkim naporima do većeg broja žena na mjestima odlučivanja“.

Ova radionica održava se na Mrakovici u organizaciji fondacije „Udružene žene“, koje ovim aktivnostima nastoji ostvariti dijalog sa ženama iz politike. Damjanovićeva je istakla da su ovakve aktivnosti od izuzetne koristi, zbog otvaranja dijaloga i tema koje mogu doprinijeti unaprijeđenju statusa žena u društvu i politici.

– Važno je prije svega da žene imaju podršku da se bave politikom i da direktno učestvuju u mijenjanju stvari. Ne znam za ostale političke subjekte, ali u SPS imamo snažnu podršku i kroz Forum žena promovišemo važnost učešća žena u politici. Za nas je to uvijek aktuelna tema i uvijek ćemo učestvovati u aktivnostima koje promovišu ravnopravnost, zaštitu od nasilja i jednake šanse. Po pitanju učešća žena u politici, svakako da bi bilo poželjno da nas je još više – istakla je Damjanović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...