U Bijeljini krajem februara ŠESTO DRUŽENJE TUZLAKA (foto)

Datum:

Share post:

Zavičajno udruženje Tuzlaka u Bijeljini  organizuje, šesti put za redom, tradicionalno veliko druženje Tuzlaka koje će se, kako su najavili organizatori, održati u subotu, 25. februara 2023. godine u svadbenom salonu “Grand“ sa početkom od 18.00 časova.

Kao i prethodnih godina, njegujući svoje zavičajne običaje i tradiciju, zemljaci iz ovog kraja podsjetiće se na druženja u zavičaju iz kog potiču i time doprinijeti čuvanju zavičaja od zaborava.

– Nakon dvije godine pauze zbog pandemije virusa korona, srećan sam što mogu da najavim šesto tradicionalno druženje u Bijeljini. Ovo je sjajna prilika da spojimo ljude, prijatelje i komšije Tuzlake, koji se možda nisu vidjeli godinama, ali i da utičemo na mlade koji će se pojaviti na druženju da ne zaborave ko su i odakle su – rekao je za Dešavanja u Bijeljini Danijel Perić predsjednik Organizacionog odbora druženja Tuzlaka.

Zainteresovani za druženje Tuzlaka se već sada mogu prijaviti i izvršiti rezervaciju, odnosno kupiti ulaznicu, u restoranu “Grand“, a cijena ulaznice je 40 KM, a rezervacija se može izvršiti i na  broj telefona +387 65 651 695.

U cijenu je uključeno svo jelo i piće koje se konzumira tokom večeri, te kulturno- umjetnički program. 

-Očekujemo da će se 25. februara u Bijeljini okupiti više od 1.000 Tuzlaka, kako onih koji su u Semberiji našli novi zavičaj, tako i onih koji žive u drugim opštinama i gradovima Republike Srpske, ali i u rasejanju, nastavio je Danijel Perić.

-Garancija kvalitetnog i bogatog kulturno-umjetničkog programa ove godine svakako su i imena onih koji su  zaduženi za njegov sadržaj, a to su prof. dr Desanka Trakilović, dirigent i osnivač obnovljenog hora “Srbadija“ od 1992. godine u Bijeljini, koja je i predsjednica Skupštine zavičajnog udruženja Tuzlaka u Bijeljini, folklorno društvo iz Janje i direktor Narodne biblioteke ,,Filip Višnjić“ Jovan Cvjetković, kaže Perić kao predsjednik Organizacionog odbora druženja Tuzlaka i član Upravnog odbora ovog udruženja od osnivanja.

Za vrhunski provod zadužen je orkestar Pavla Dejanića koji napravi sjajnu atmosferu na svim veseljima, a osim narodnih pjesama, sviraju i pjevaju zabavne i rok pjesme i kultne klasike, a nerjetko Pavle na harmonici odsvira neko narodno kolo.

Imajući u vidu to da su ljudi sa područja tuzlanske regije poznati po tome da vole pomagati, ne iznenađuje što ovo druženje neće biti samo s ciljem druženja i zabave.

Naime, u udruženju su odlučili da organizuju himanitarnu tombolu, a sredstva koja prikupe usmjeriće na pomoć Srbima povratnicima na prostor tuzlanske regije.

-Na ovo druženje ne pozivamo samo Tuzlake, već i sve naše novostečene prijatelje u  Bijeljini i Semberiji- našem novom zavičaju, ističe Perić.

Danijel Perić je na kraju poručio da će to biti nezaboravno druženje i susret Tuzlaka.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Vuk Lukić iz Bijeljine pješke stigao do Ostroga (video)

Na hodočašće, put Ostroga 13. aprila krenuo je Bijeljinac Vuk Lukić, jer je želio da se pokloni moštima...

Kadeti OK ’’Radnik’’ Bijeljina na Majskom turniru u Beogradu (foto)

Kadeti OK ’’Radnik’’ iz Bijeljine su učestvovali po prvi put na tradicionalnom Majskom turniru u Beogradu. -Rezultatski, što je...

APEL SVIM DOBRIM LJUDIMA: Pomozimo Sanelu iz MZ Janja da obnovi kuću nakon požara (foto,video)

Sanelu Đeziću iz Janje kod Bijeljine je potrebna materijalna i svaka druga pomoć kako bi što prije sanirao...

KOŠARAC: Cvijanovićeva pred SB UN jasno iznijela stavove politike Srpske i predsjednika Dodika

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sinoć je pred SB UN jasno i argumentovano, bez suvišnih riječi, iznijela...