Pogledajte obračun utrošene električne energije krajnjim kupcima iz kategorije „domaćinstva“ (foto)

Datum:

Share post:

Od 1. januara u Republici Srpskoj struja za domaćinstva će se obračunavati po različitim cijenama, u zavisnosti od količine potrošene električne energije.
Nakon provedenog tarifnog postupka po zahtjevima operatora distributivnih sistema u Republici Srpskoj za odobrenje tarifnih stavova za korisnike distributivnih sistema i razmatranja zahtjeva javnog snabdjevača Elektroprivreda Srpske za odobrenje tarifnih stavova za javno snabdijevanje, Regulatorna komisija za energetiku donijela je 15. decembra Odluku o tarifnim stavovima za korisnike distributivnih sistema i Odluku o tarifnim stavovima za javno snabdijevanje električnom energijom u Srpskoj.

Prethodno je, nakon provedenih javnih rasprava donesen i Tarifni sistem za prodaju električne energije i korišćenje distributivne mreže.

Obračun struje (Foto: Regulatorna komisija za energetiku) 

Obračun struje (Foto: Regulatorna komisija za energetiku) 

Prilikom obračuna utrošene električne energije za „domaćinstva“ iz 2. tarifne grupe (dvotarifna) utrošena električna energija u višoj i manjoj dnevnoj tarifi za pojedine opsege se utvrđuje proporcionalno učešću više i manje dnevne tarife u ukupno mjesečno utrošenoj aktivnoj električnoj energiji.

U sljedećoj tabeli prikazan je iznos mjesečnog računa za 1. TG (jednotarifna) i 2. TG (dvotarifna) za kupce iz kategorije potrošnje „Domaćinstva“, pri čemu je obračun za 2. TG rađen sa pretpostavkom da je odnos potrošnje u većoj i manjoj dnevnoj tarifi 50%:50%, odnosno 1:1.

Obračun struje (Foto: Regulatorna komisija za energetiku ) 

Obračun struje (Foto: Regulatorna komisija za energetiku ) 

Provjera iznosa računa za drugu konkretnu potrošnju, i iznosa računa po stavkama (mreža, energija, usluga javnog snabdijevanja, naknada za obnovljive izvore energije) može se izvršiti putem Kalkulatora koji je dostupan na internet stranici Regulatorne komisije: www.reers.ba.

Proračun pomoću navedenog Kalkulatora je informativnog karaktera, a za konkretan obračun i davanje drugih detaljnih informacija u vezi sa cijenama i uslovima javnog snabdijevanja nadležan je javni snabdjevač Elektroprivreda Republike Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...