Bijeljinska Bolnica potpisala sporazume o saradnji sa klinikama „Dr Vukan Čupić“ i „Tiršovom“ (foto, video)

Datum:

Share post:

Direktor JZU Bolnica “Sveti Vračevi” Bijeljina, prof. dr Zlatko Maksimović, potpisao je danas sporazume o saradnji sa dvije najveće dječije klinike na Balkanu.

Sporazume su potpisali prof. dr Radoje Simić, direktor Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije “Dr Vukan Čupić” i prof. dr Siniša Dučić, direktor Univerzitetske dječije klinike “Tiršova” iz Beograda.

„Bolnica Bijeljina nastavlja praksu dobre saradnje sa najboljim zdravstvenim ustanovama u regionu. Već duži vremenski period, eminentni stručnjaci dolaze u našu ustanovu. Znanje nema cijenu, znanje je investicija koja se uvijek isplati. Veliko mi je zadovoljstvo što su danas ovdje svjetski poznati i priznati eminentni profesori, stručnjaci, direktori dvije najveće dječije klinike na Balkanu. Potpisivanjem sporazuma, danas smo ozvaničili saradnju i institucionalno smo potpisali sporazum o saradnji, gdje će ljekari sa ovih instituta redovno dolaziti u našu ustanovu i edukovati naše zaposlene“, rekao je prof. dr Maksimović.

Direktor Instituta “Dr Vukan Čupić” kaže da je potpisivanje Sporazuma sa bijeljinskom Bolnicom samo tačka na i s obzirom da saradnja između ove dvije ustanove postoji već godinama. 

„Potpisivanje Sporazuma je plod angažovanja i razmišljanja prof. Maksimovića i njegovog tima. Mi smo jedna duša, jedno telo, jedna država i tako se i osećamo kad dođemo ovde. Bijeljinska Bolnica koja je po značaju, uspešnosti, uslovima i kvalitetu odmah iza UKC u RS. Ne znam sve bolnice u BiH, ali znajući je, sigurno je da je i po tome u vrhu. Ovaj Sporazum će olakšati put edukacije i dolaska na naše dve klinike – da se spreči birokratija. Ni ranije nije bila kočnica, ali će sada biti uhodanija staza“, istakao je prof. dr Simić.

Direktor „Tirškove“ rekao je da je fasciniran organizacijom Bolnice, ali i samim dočekom – od direktora, operacionih sala, kaže da je sve organizovano na zavidnom nivou.

„Ovde se osećam kao kod svoje kuće. Sa Bolnicom Bijeljina imamo saradnju 20 godina i moram reći da su pacijenti koji su upućeni na dječiju hirurgiju izuzetno kompleksni. Kolega Lazić rješava većinu tih urođenih mana kod dece i urgentnih stanja i to radi besprekorno“, naveo je prof. dr Dučić.

Mikajlo Lazić, dječiji hirurg bijeljinske Bolnice istakao je da je izuzetna čast što ovakvi stručnjaci dolaze u bijeljinsku Bolnicu.

„Imamo čast da ih ugostimo, da dolaze, da operišu, pokazuju i edukuju. Profesor Simić je eminentni dječiji hirurg koji se bavi plastičnom hirurgijom i koji operiše vrlo kompleksne mane i stanja iz domena plastične hirurgije – glave i vrata, što malo ko radi. Profesor Dučić operiše urođene mane, odnosno dječiji je hirurg i ortoped koji radi operacije koje niko ne radi ni u Banjaluci, čak ni u Sarajevu. U tome je naše zadovoljstvo još veće – što se u našoj ustanovi rade takve operacije. Danas smo imali kompleksnu operaciju urođenog krivog stopala što nisam siguran da bi u bilo kojoj bolnici moglo da se uradi“, objasnio je dr Lazić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

“GECE“ – Igor i Goran Ostojić, vjerni svome FK “Proleter“ Dvorovi (foto)

Igorov i Goranov otac, Zoran Ostojić ''Geca''  potiče iz mlađe generacije i osamdesetih godina prošlog vijeka  je započeo...

BIJELJINA: Proleter iz Dvorova poražen od Gubera

Četvrtom uzastopnom pobjedom fudbaleri Gubera iz Srebrenice napravili su odličan posao, pobjegli su iz zone ispadanja i osigurali...

Vučić stigao u Njujork

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Njujork, gdje će 23. maja prisustvovati sjednici Generalne skupštine UN na...

SDS i PDP: Vlast može donositi odluke i bez opozicije

SNSD i koalicioni partneri imaju većinu i mogu donositi sve odluke bez opozicije, saopšteno je iz SDS-a. Iz SDS-a...