ODBOR RVI BORAČKE ORGANIZACIJE BIJELJINA: Nismo građani drugog reda

Datum:

Share post:

Novoizabrani predsjednik Odbora ratnih vojnih invalida u Boračkoj organizaciji Bijeljina Radojica Ilić, naglasio je da će prioritet u radu biti borba za poštovanje i dostojanstven život onih koji su svojim dijelovima tijela omogućili da danas živimo u miru.

Odbor broji 11 članova i već intenzivno održavaju sastanke kako bi usaglasili smjernice u radu, te da na najefikasniji način poboljšaju status oko 2. 000 ratnih vojnih invalida na području Bijeljine. Jedan od zaključaka Odbora je da narednih dana upute dopis svim organima Gradske uprave, zdravstvenih ustanova i Fonda zdravstvenog osiguranja da ukažu na neprihvatljivo ponašanje i odnos prema ratnim vojnim invalidima.
 
 -Teško pada kad čekate na šalterima, a uz to se prema vama odnose kao da i ne postojite. Ne vide nas ni oni koji rade iza šaltera, a ni oni koji stoje sa vama u redu. Kartica ratnog vojnog invalida je postala nebitna, a još je mučnije kad u redu stoji osoba sa vidnim tjelesnim oštećenjem. Naše osakaćene ruke, noge, izgubljene oči i sluh, sve su to rane koje ne zarastaju i na koje se, ovakvim ponašanjem sipa so”, revoltirano kaže Ilić. On naglašava da se “zahvalnost pokazuje djelima, a ne riječima, te da će se boriti za vraćanje dostojanstva.
 
-Ako smo u ratu bili prvi, nećemo dozvoliti da u miru budemo posljednji”, poručuje Ilić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Slobodan Bobi Stanarević napustio DEMOS

Dugogodišnji član i funkcioner DEMOS-a Slobodan Bobi Stanarević napustio je DEMOS. Stanarević je bio i odbornik ove partije u...

PATOLOG SIMIĆ: Patologija je nauka gdje vidite i opipate bolest (video)

Patologija je moćna nauka - nauka gdje vidite bolest, gdje opipate bolest. To je privilegija, rekao je patolog...

Cijene hrane u BiH rastu iz dana u dan: Kako preživjeti uz svakodnevna poskupljenja

Do promjena cijena na globalnom nivou dolazi zbog toga što inflacija u svijetu nije izazvana samo jednim uzrokom,...

TRESLO SE TLO Zemljotres pogodio Srbiju

Rano jutros zemljotres je pogodio region mjesta Novi Pazar. Naime, u 07.38 po lokalnom vremenu registrovan je zemljotres magnitude 2.5 jedinica Rihterove skale u regionu...