Gradonačelnik Bijeljine (SDS) odgovorio Mladenu Miliću (SNSD) (foto)

Datum:

Share post:

Gradonačelnk Bijeljine Ljubiša Petrović je na Otvoreno pismo Mladena Milića Šefa Izbornog štaba bijeljinskog SNSD otgovorio takođe Otvorenim pismom Mladenu Miliću, a post Petrovića, Gradonačelnika Bijeljine prenosimo u cijelosti:

Na otvoreno pismo kulturno je odgovoriti otvorenim pismom Gospodine Miliću,

Najprije da Vam se zahvalim na tome što pomno pratite i čitate moje objave, a pored toga ih još i detaljno analizirate, što je za svaku pohvalu!

No, ono što je problem to je da detaljna analiza ne znači uvijek i tačnu analizu, ili bolje rečeno to što detaljno analizirate ne znači da to i razumijete ili Vam ne odgovara da razumijete!

U svom otvorenom pismu spomenuli ste da sam površan, pa ću ja tako “površan’’ da Vam skrenem pažnju da pronađete udžbenik za peti razred osnovnog obrazovanja i obnovite gradivo o procentima, jer ili Vi ili neko ko Vam je pisao saopštenje pokazuje nepoznovanje osnova matematike.

Mladen Milić uputio Otvoreno pismo gradonačelniku Bijeljine (foto)

Da li ste časove matematike prespavali ili ste i gradivo iz matematike detaljno analizirali ali bez razumevanja, u to zaista ne ulazim, to je Vaša lična stvar, ali kada pišete zvanična saopštenja konsultujte se sa nekim, jer ipak ste Vi direktor PIO Fonda, te je sramno da nemate elementarno znanje!

Da bih Vas uputio u osnov problema samo ću Vam napomenuti da se procenti ne upoređuju na način kako ste Vi to radili i ne oduzimaju, za takvu analizu potrebni su Vam apsolutni brojevi, toliko morate znati.

U saopštenju koje Vas je toliko pogodilo naveo sam samo istinite podatke koje ni Vi ni bilo ko drugi ne može da ospori!

Svako ima potpuno pravo da analizira rezultat za nivo koji želi, kao Gradonačelnik Bijeljine mene je interesovao rezultat za Grad Bijeljinu, što je potpuno logično i očekivano.

Analizu rezultata možete sprovoditi kako za republički nivo, tako za nivo izborne jedinice, potom osnovne jedinice ili biračkog mjesta, zašto da ne, potpuno je legitimno da analizirate nivo koji je Vama u interesu.

Poređenje lokalnih izbora iz 2020. godine i opštih izbora 2022. godine je isto legitimno ako analizirate isti nivo, isto biračko tjelo, iste kandidate-stranke uzimajući u obzir njihov broj i status.

Tako da koliko god Vas boljelo, ponoviću Vam ono što ste detaljno analizirali, ali niste uspjeli u tome, pa da Vam bude jasnije:

1) Jelena Trivić je pobijedila Milorada Dodika u Gradu Bijeljina

2) Ljubiša Petrović kao nosilac liste i kandidat ispred Srpske demokratske stranke je imao najviše glasova na teritoriji Grada Bijeljina u poređenju sa svim kandidatima koji su bili na listama ispred svih stranaka

3) Srpska demokratska stranka je ostvarila 2,5 x bolji rezultat na teritoriji Grada Bijeljina na opštim izborima 2022. godine u odnosu na lokalne izbore 2020. godine – teritorija istog Grada, isto biračko tijelo, ista stranka, vrlo legitimno i svrsishodno poređenje.

Poređenje koje ste Vi naveli pokušavajući da istaknete razliku, a to je izborni rezultat na opštim izborima 2018. i 2022. godine nije uporediv jer SDS iz 2018. godine nije SDS iz 2022. godine, odlično znate da je član SDS-a te 2018. godine bio pokojni Gradonačelnik Mićo Mićić čiji simpatizeri sada pripadaju SNSD-u kao i da je te 2018. godine SDS nastupio u koaliciji, a ove godine kao samostalna stranka!

Pa čija je ovo pobjeda a čiji poraz prosuditi sami, ako me razumijete…

4) Najbolnija stavka za Vas i SNSD je ta da ste mnogo uložili, ali niste pobijedili u Bijeljini, žalim slučaj, niste uspjeli da pobjedite uz pomoć najskuplje kampanje, dok je sa druge strane bio neko ko je išao goloruk, bez bilborda, bez reklame, bez prenosa, bez najave tribina, bez hemijske olovke, bez jedne jedine marke, bez ucjena, bez pretnji i sa činjenicom da je bitka za mjesto poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske a on je gradonačelnik, što uveliko mijenja pogled.

Znate li zašto niste pobjedili?

Zato što iza tog golorukog čovjeka stoji NAROD, pošten i nepotkupljiv!

Ne može se baš svuda izborna volja naroda prekrajati!

Znate šta Vam je činiti, udžbenik za peti razred u ruke, ako ne možete da nabavite evo ja ću Vam srediti preko veze, mi ovdje u Bijeljini dijelimo besplatne udžbenike, postajemo napredna lokalna zajedinica.

Naučite lekciju o procentima pa se javite, budite dostojni diplome koju imate, nemojte ovima što pričaju da ste kupili diplomu da dajete prostora za ismijavanje, a i sramota je da direktor PIO Fonda ne zna takve stvari jer počećemo da sumnjamo da ovako niske penzije naših penzionera su posledica Vašeg nepoznavanja izračunavanja osnovnih procenata!

Živi i zdravi mi bili, nastavite da pratite moj profil, možda nešto i naučite!

S poštovanjem

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

KUDA IDE PARTIZAN? Bez titule 7 godina, dug 45 miliona evra, igrači bježe

Igor Duljaj je još jedan u nizu trenera koji su potrošeni i koji su platili ceh lošem radu...

Odbornici SO Ugljevik jednoglasni na tematskoj sjednici: UGLJEVIK NE DA RUDNO BOGATSTVO I OBRAZ!

Odbornici Skupštine opštine Ugljevik na današnjoj tematskoj sjednici jednoglasno su donijeli zaključke kojima se traži od nadležnih institucija...

I za ove prvomajske praznike Sindikat za sutra sprema posni radnički pasulj

Radnici, opasuljite se! Sindikat za sutra sprema posni radnički pasulj i ove PRVOMAJSKE PORUKE Savez sindikata Republike Srpske ne...

JELENA TRIVIĆ: Paradoks je da pravosnažno osuđivani investitor podnosi Krivičnu prijavu protiv nekog ko ukazuje na kršenje Zakona (foto)

-Nažalost, paradoks je da investitor, koji je inače pravosnažno osuđivan, podnosi Krivičnu prijavu protiv nekog ko ukazuje na...