Raspisana četiri konkursa za dodjelu studentskih stipendija

Datum:

Share post:

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske objavilo je danas četiri konkursa za dodjelu stipendija studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u Republici Srpskoj u akademskoj 2022/2023. godini.
Studentima će biti dodijeljeno ukupno 1.065 stipendija.

Konkursom za dodjelu stipendija u kategoriji uspješnih studenata prvog, drugog i trećeg ciklusa studija dodijeliće se 650 stipendija, u kategoriji studenata deficitarnih zanimanja prvog ciklusa studija biće dodijeljeno 65 stipendija, u kategoriji ostalih studenata prvog ciklusa studija će se dodijeliti 335 stipendija, dok će se studentima sa invaliditetom prvog, drugog i trećeg ciklusa studija koji ostvaruju dodatak za pomoć i njegu drugog lica dodijeliti 15 stipendija.

Stipendije se dodjeljuju 10 mjeseci. Mjesečni iznos stipendije je 200 maraka i isplaćivaće se u skladu sa raspoloživim sredstvima u budžetu.

Ministartvo je u 2022. godini dodijelilo 1.065 stipendija studentima u Republici, a u budžetu sredstva za te namjene iznosila su 2.130.000 maraka.

Konkursi su objavljeni u dnevnom listu Euroblic, kao i na internet stranici Ministarstva, a ostaju otvoreni 20 dana odnosno do 22.11.2022. godine.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Amsterdamski hor „Slavuji“ sutra u Centru za kulturu „Semberija“ (foto)

Hor "Slavuj" poziva Bijeljince da dođu na njihov koncert koji, poslije Bihaća i Tuzle, nastupa u Bijeljini. Amsterdamski...

Duh i srce vodenice iz Priboja u Bijeljini

Dobro poznati vodeničar iz Priboja kod Lopara Anđelko Delić duh i srce svoje vodenice donio je i u...

Pojačana inspekcijska kontrola u pečenjarama

Praznična cijena prasadi ide i do 12 KM po kilogramu i to sve zbog manjka svinja na tržištu....

PAZITE ŠTA PIJETE Ova 3 pića su najgora za vaša crijeva

Prerađena pića uključuju širok izbor pića koja su prošla kroz različite procese proizvodnje. Ova pića često sadrže dodane šećere, vještačke arome,...