Odbornik DEMOS u Skupštini Grad Bijeljina Slaviša Vujanović, podnio je inicijativu koja se odnosi na produženi boravak za učenike prve trijade. Inicijativa je podržana jednoglasno, sa 26 glasova za, a glasi:

„Podnosim inicijativu da na području Grada Bijeljina osnovne škole kao poseban oblik vaspitno-obrazovnog rada za učenike prve trijade organizuju produžen boravak, a uskladu sa Članom 53. Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju.

Produženi boravak je poseban oblik organizovanog vaspitno-obrazovnog rada sa učenicima u školi prije i/ili nakon završetka nastave koji podrazumijeva podršku učenicima u ostvarivanju planiranih ishoda učenja kroz jezičko-komunikacijske, matimatičko-logičke, socioemocionalne, umjetničke i fizičko-zdravstvene aktivnosti.

Obrazloženje: S obzirom da je savremeni način života nametnuo duže radno vrijeme i onemogućio roditeljima cjelodnevnu brigu nad djecom i kvalitetno upotpunjavanje slobodnog vremena, kao i da djeca mlađeg školskog uzrasta nisu dovoljno samostalna da sama dolaze i odlaze u škole i da bez nadzora provode vrijeme prije i poslije nastave stvara se potreba za dopunom djelatnosti osnovnih škola, a u skladu sa Zakonom, kao i prostornim kapacitetima osnovnih škola na području Grada Bijeljina.“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име