U subotu u Sarajevu, održan je Izborni turnir karate saveza Bosne i Hercegovine za sastav reprezentacije Bosne i Hercegovine na predstojećem Balkanskom i Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore.

Turnir je okupio preko 70 klubova sa 335 učesnika u ženskoj i muškoj konkurenciji, koji su se za postolje borili u 347 takmičarskih kategorija.

Boje našeg kluba ali i Grada Bijeljine predstavljalo je četvoro naših takmičara: Marija Gavrilović i Marija Trifković u ženskoj kadetskoj, te Vukašin Tripunović i Ivan Knežević u muškoj kadetskoj konkurenciji.

Iako najmlađi i tek što su prešli iz pionirske konkurencije u kadetsku, naši takmičari i takmičarke pokazali su zavidan kvalitet i ostvarili su odlične rezultate.

Najbolja među njima ali i među najboljim kadetkinjama Bosne i Hercegovine u kategoriji (-54) bila je Marija Gavrilović. Ona je posle pet vrlo zahtjevnih mečeva bez izgubljenog poena osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju, prikazavši odličan karate u tehničkom i taktičkom smislu. Iako najmlađa u konkurenciji, prikazala je visoki stepen zrelosti i discipline u radu. Rezultat koji je ostvarila u Sarajevu Gavrilovićevoj donosi plasman na balkansko prvenstvo ali i veliku priliku da ostvari plasman na evropsko prvenstvo.

Pored nje u istoj kategoriji Marija Trifković je za malo bila odlična i isto tako uspješna. Trifkovićeva je nažalost posle dobrog starta na sudijsko preglasavanje poražena u četvrtfinalu ali je nastupom pokazala da se na nju mora računati. Imajući u vidu da je na ovogodišnjem prvenstvu BiH za kadete, juniore i U21 seniore u Modriči u istoj ovoj kategoriji Trifkovićeva bila bronzana razloga za optimizam svakako ima.

U muškoj konkurenciji Vukašin Tripunović je u kategoriji (-52) osvojio bronzanu medalju, čime je i on osigurao mjesto u reprezentaciji za nastup na balkanskom prvenstvu u priliku da se dalje bori za plasman na evropsko prvenstvo. Iako najmlađi u konkurenciji i po prvi put u kadetskoj, Tripunović je bio odličan i zaista zavrijedio ovakav plasman. Moramo pomenuti da je Tripunović ovogodišnji prvak BiH za djecu di 13 godina.

U istoj kategoriji, Ivan Knežević nije bio na visini zadatka i nije uspio ostvariti značajniji plasman ali smo sigurni da će se on več u narednoj prilici biti bolji.

Tiho smo otišli na ovaj izborni turnir svjesni da su naši takmičari iako vrlo uspješni u pionirskoj konkurenciji sve ove godine, ipak za kadetsku konkurenciju nećemo reći neiskusni ali vrlo mladi. Otišli smo bez pritiska i da rastemo u novoj konkurenciji. Rezulat koji smo ostvarili za nas nije iznenađenje jer se radi o djeci koja iza sebe imaju fantastične pionirske rezultate. Podsjet ćemo, Gavrlovićeva je višestruka prvakinja BiH i viceprvakinja balkana u pionirskoj konkurenciji do 13 godina. Višetsruka je prvakinja Srpske pojedinačno i ekipno tako da je ovaj plasman proizasao iz svega toga ali kao plod mukotrpnog skoro decenijskog rada.

Prezadovojji smo što naš klub posle smjene generacija nastavlja sa kontinuitetom dobrih rezultata na džavnom nivou na osnovu kojih ćemo imati predstavnike na Balkanskom prvenstvu i što smo na dobrom putu da imamo predstvanike na evropskom prvenstvu.

Ako pogledamo ostale rezultate klubova učesnika iz Republike Srpske ponovo ćemo primjetiti da naš klub uz još nekoliko spada u red najuspješnijih iz Republike Srpske.

U ime UO kluba čestitamo našim takmičarima. Takođe, najiskrenije se zahvaljujemo roditeljima na svesrdnoj podršci kao u našem Generalnom sponzoru @LykosBalkanMetals i svim medijima koji nas prate i podržavaju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име