BORENOVIĆ: Bilans 15 godina SNSD i u energetici je ravan nuli!

Datum:

Share post:

– SNSD voli da priča kako prije njih ničeg nije bilo i ništa nije valjalo. O tome koliko govore istinu najbolje govore podaci iz finansijskih izvještaja HET-a. 2005. godine HET je poslovao sa dobiti od preko 11 miliona KM, a 2021. godine dobit je upola manja, odnosno nešto preko pet miliona KM. Za ovih 15 godina cijena struje je rasla, dobit HET opadala, a SNSD stručnjaci imaju obraza da to prikazuju kao uspjeh – rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Borenović kaže da su za 15 godina vlasti Milorada Dodika jedini novi kilovati na mreži pušteni u decembru 2006. godine od tunela Fatnica-Bilećko jezero, ali da je i taj tunel napravljen u vrijeme PDP vlasti.

– Elektoprivreda je za ovih 15 godina prihodovala preko 10 milijardi KM, a nijednog novog objekta nema na mreži. I dalje pričaju bajke o Dabru, Gornjim Horizontima,  Buk bijeloj, Mrsovu, Gacko 2, Ugljeviku i ko zna kojim sve lažima. Od tih milijardi Republika Srpska nije imala nikakvu korist, ali zato su par direktora iz redova SNSD-a u Elektroprivredi i tajkuni bliski vlasti postali multimilioneri. Javnost će vrlo brzo saznati ko ima komplekse zgrada po Beogradu i Budvi, na Zlatiboru i Jahorini, podebele bankovne račune i to sve sa par hiljada plate – kaže Borenović.

On dodaje da Republika Srpska 2. oktobra ima jednostavan izbor i da se glasanje svodi na prost izbor: da li će Elektroprivreda ostati privatna prćija par ljudi koji će iz nje nastaviti izvlačiti stotine miliona maraka ili će postati motor razvoja čitave  Republike Srpske.

– Ako je Elektroprivreda slika i prilika kako nas je SNSD ekonomski devastirao onda je njegov odnos prema Hrvatskoj i grljenja sa Milanovićem najbolji pokazatelj kakav je i koliki patriota Milorad Dodik. Rezultati njegovog patriotizma su: predaja jasenovačke građe, nastavak izgradnje odlagališta nuklearnog otpada Trgovska gora na par kilometara od Une i Novog Grada, a omogućio je i izgradnju Pelješkog mosta, zbog čega ga često i rado posjećuje i Zoran Milanovići pa čak i na dan kada je pokrovitelj proslave progona srba iz Krajine – navodi Borenović.

Podsjeća da je SNSD obećavao osnovati i Agenciju za lijekove i Upravu za infirektno oporezivanje Republike Srpske i našu vojsku i naš VSTS i ništa od tih obećanja nije ispunio.

 – Zapravo, jedino obećanje koje je SNSD ispunio je ono da neće dozvoliti ukidanje akciza na gorivo. Bilans 15 godina Miloradove vlasti je bilans laži, prevara, korupcije i lažnog patriotizma. Drugog oktobra prekidamo crni niz i počinjemo vraćati dignitet Republici Srpskoj, a donošenje odluka u institucije. Još 9 dana – poručuje Borenović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Nastavljena saradnja između FPE i Univerziteta „Lucian Blaga“ iz Sibinja, Rumunija

Karolina Timbalari i Žizel – Anamaria Petruta, predstavnice Univerziteta „Lucian Blaga“ Sibinj, Rumunija, boravile su na Fakultetu poslovne...

Proglašena vanredna situacija: Izlila se rijeka u Svrljigu, kuće poplavljene

Usljed obilnih kišnih padavina, došlo je do izlivanja bujičnih potoka na teritoriji opštine Svrljig, zbog čega je jedna...

CIK BiH usvojio 26 podzakonskih akata bitnih za lokalne izbore

Centralna izborna komisija BiH (CIK) danas je usvojila 26 podzakonskih akata bitnih za sprovođenje lokalnih izbora u BiH...

Bijeljinski „Radnik“ na korak od titule – sutra dočekuje „Željezničar“

SUBOTA U 20.00č RADNIK NA KORAK OD TITULE, DOČEKUJE ŽELJEZNIČAR Šest kola pred kraj prvenstva prve lige Republike Srpske...