Direktor bijeljinske Osnovne škole ''Sveti Sava'' i ovog ljeta oblači radno odijelo

Datum:

Share post:

U bijeljinskoj Osnovnoj školi “Sveti Sava” i ovog raspusta biće radno jer je planirano uređenje školskog dvorišta, igrališta i ograde, radi što bezbjednijeg boravka djece u školskom dvorištu, a jedan od glavnih “majstora”, kao i do sada, biće direktor Đorđe Mirković.

Dok se drugi odmaraju, u ovoj školi sređuju i pripremaju prostor za novu školsku godinu, a neki radovi su već počeli.

– Sve radimo da bismo obezbijedili što sigurniji boravak djece u našoj školi. Ograda je bila u veoma lošem stanju. Smatrao sam da je to potrebno uraditi, kako bismo po završetku poslova mogli zaključati školsko dvorište, da se u toku noći ne okupljaju oni koji tu ne treba da borave – naveo je Mirković.

Paralelno sa ovim poslovima radiće se "presvlačenje" dva školska igrališta i asfaltiranje prostora između njih.

Ova školska ustanova postala je poznata široj javnosti u Srpskoj i BiH upravo po ambicioznosti direktora Mirkovića, kojem nije teško da i sam obuče radno odijelo i prione na posao. Svake godine radi sa majstorima i školskim domarima na skeli, a nisu mu bili strani ni ostali poslovi. I ovog ljeta odijelo će zamijeniti radnim.

– Pomoći ću u krečenju učionica, ali i na svim ostalim poslovima – kaže Mirković. Za većinu poslova škola je novac obezbijedila samostalno ili uz pomoć donacija. Tako je bilo i ovaj put.

– Ove godine imali smo sreću jer nam je Vlada RS odobrila 85.000 maraka iz klirinškog duga, tako da od tog novca sada obnavljamo šta je potrebno – priča Mirković.

U narednom periodu planirano je uređenje hodnika u takozvanoj Maloj školi, koja je sagrađena 1902. godine, zatim četiri kancelarije, te još dvije učionice.

– Planirana je i izgradnja nove fiskulturne sale u dvorištu škole jer postojeća ne ispunjava učeničke standarde. Iako je renovirana, ipak je mala za veliki broj učenika koji pohađaju nastavu u ovoj školi – dodao je Mirković.

Plan je i da se preurede podrumske prostorije škole kako bi se taj prostor mogao izdavati pod zakup.

Prethodnih nekoliko godina u ovoj ustanovi završeno je mnogo poslova i ona sada ima znatno bolje uslove za školovanje djece.

– Prvo smo srušili stare školske šupe koje su predstavljale opasnost za učenike zbog dotrajalosti. Na tom mjestu smo izgradili ljetnu pozornicu. Zamijenjena je stolarija, a postavili smo i nove oluke. Preuređeno je 16 učionica i osvijetljeno školsko dvorište, a renovirali smo i fiskulturnu salu, koja je bila uništena tokom poplava, te podrumske prostorije u nekadašnjoj zgradi Gimnazije. Pored svega toga, napravljen je restoran za naše učenike u školskom dvorištu – dodao je Mirković.

Manje prvačića
Školu "Sveti Sava" pohađa 1.300 učenika, koji su tokom godine postigli odlične rezultate na školskim, regionalnim i republičkim takmičenjima.

U novu školsku godinu do sada je upisano jedno odjeljenje manje u odnosu na prošlu, a nastavu će od septembra pohađati 154 prvačića.

Izvor: glassrpske.com

 

 

Novi komentar

Komentara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Golom Stevanovića 20 sukundi prije kraja rukometaši Bijeljine savladali Kozaru

Golman Bijeljine David Ostojić  najbolji u derbiju protiv Kozare sa 17 odbrana. RK Bijeljina - ORK Kozara 33:31 Mladi golman...

UGLJEVIK: Tri mladića iz Zabrđa pješke krenula put Ostroga

Jutros su Dragomir Stanković, Mile Rikić i Spasoje Popović krenuli na svoje prvo hodočašće dugo 350 kilometara prema...

ĆORIĆ: Naplata putarine u prva tri mjeseca uvećana za više od 800.000 KM

Vršilac dužnosti direktora "Autoputeva Republike Srpske" Nedeljko Ćorić izjavio je Srni da su dobrom poslovnom politikom u prethodnoj...

“Djeca trče za čistu i zdravu Semberiju“ (foto)

APRIL MJESEC ČISTOĆE 2024! U organizaciji Grada Bijeljina, danas, 28. aprila održaće se dječije trke  pod nazivom "DJECA TRČE...